До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні відновлюють роботу театри, опери й концертні зали

Попри війну, культура й економіка країни мають працювати. Тож в Україні з 1 квітня поступово розпочнуть роботу театри, концертні зали та інші заклади культури — про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко. Заклади культури працюватимуть з огляду на воєнний стан. У разі сигналу повітряної тривоги глядачі матимуть змогу перейти в укриття.

Церемонія відкриття Одеського кінофестивалю в Оперному театрі Одеси, 2021 рік

"Культура – це м’яка сила, – написав у своєму телеграм-каналі міністр культури Олександр Ткаченко. – Вона здатна повернути українців до нормального життя в новій воєнній реальності. Тому діячі мистецтв готові працювати нон-стоп, аби полегшити страждання людей від пережитих страхіть війни, подарувати позитивні емоції дорослим і дітям, а також відродити надію та віру в краще майбутнє". Частина коштів від придбаних квитків ітиме на допомогу армії або гуманітарну підтримку.

Реклама

Нагадаємо, що під час війни деякі українські театри перетворилися на повноцінні гуманітарні штаби. З перших днів війни львівський театр імені Л. Курбаса приняв до себе тисячі переселенців з тих регіонів України, де нині тривають активні бойові дії, перелаштувавши театр під волонтерський штаб і прихисток. А з 1 квітня в театрі почнуть показувати вистави – переглянути афішу можна на офіційному сайті театру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.