До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Швейцарії відбудеться благодійний аукціон українського мистецтва

Розповідати про українське мистецтво на весь світ, коли в нашій країні триває війна, надзвичайно важливо. 19 квітня у Швейцарії відбудеться аукціон українського сучасного мистецтва. Його організатори український аукціонний дім Goldens та швейцарський дім Koller Auktionen. На торгах представлений виставковий проєкт, що був показаний у Києві на початку лютого і про який ми писали в матеріалі "Heartbeats".

"h-2 ", Артем Волокітін; 2021-2022

У ньому взяли участь художники Ксенія Гнилицька, Володимир Манжос (aka WAONE INTERESNI KAZKI), Юрій Коваль, Олена Науменко, Ніна Мурашкіна, Артем Волокітін, Олександра Чичкан, Антон Поперняк, Владислав Кришовський. Це зворушлива та незвичайна за своїм візуальним рішенням серія з десяти творів на полотнах, натягнутих на підрамники у формі символічного серця. Всі кошти з продажу робіт на аукціоні спрямують на підтримку українських митців і закупівлю гуманітарної допомоги.

Реклама
"Ритм", Юрій Коваль; 2022

"Швейцарський дім Koller Auktionen один з ключових гравців на європейському артринку й ми дуже втішені, що зможемо представити на цьому аукціоні сучасне українське мистецтво та розповісти про нього поціновувачам з усієї Європи, розповідає Олексій Василенко, куратор проєкту "Heartbeats" та співвласник Goldens. Ініціатором торгів виступили ми, але, звісно, простого бажання було б замало й ініціатива такого аукціону так би й залишилася на рівні ідеї, якби наші колеги не підтримали нас і не пішли назустріч. Хочу персонально від себе подякувати всім, завдяки кому цей аукціон став можливий. Разом до перемоги!"

H[ə]art, Олексій Василенко; 20212022

Стежити за аукціоном можна на сайті Koller Auktionen.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.