До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Києві відбудеться прем'єра опери "Ярослав Мудрий"

25 березня в Національній опері покажуть оновлену версію відомої української опери "Ярослав Мудрий" композитора Георгія Майбороди. Опера повертається на сцену після великої перерви — вперше її поставили в театрі в 1975 році режисер Юрій Смолич та диригент Стефан Турчак.

Реклама

Опера, присвячена князю Ярославу Мудрому, була написана 1973 року — це одна з найважливіших опер, яка зображує історію України. В її основі — поема письменника та драматурга Івана Кочерги. Ярослав Мудрий постає в опері Георгія Майбороди в різні моменти свого бурхливого життя: у колі сім`ї — з доньками, які невдовзі виїдуть до інших країн і він уже ніколи їх не побачить; із будівничим Софійського собору Журейком; в роздумах із ченцем Сильвестром, образ якого співвідносний з історичною постаттю митрополита Іларіона, поставленого Ярославом на кафедру всупереч волі константинопольського патріарха, який міцно тримав під своєю опікою духовне життя Русі-України.

Як зазначає режисер опери, художній керівник Національної опери Анатолій Солов'яненко, в театрі вирішили відновити оперу, тому що це актуальна постановка, яка "оспівує наше героїчне минуле та порушує питання національної єдності". За словами режисера, це одна з найскладніших та наймасштабніших опер в репертуарі. У виставі задіяно майже всю трупу театру.

Оновлену версію опери "Ярослав Мудрий" покажуть" 25 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.