До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Мистецькому арсеналі відкривається "Виставка про наші відчуття"

У Києві відновлюється культурне життя. Зокрема, 10 червня свої двері після вимушеної перерви відкриє Мистецький Арсенал – тут розпочне роботу "Виставка про наші відчуття". Проєкт стане спробою поговорити про те, як повномасштабне вторгнення та цей досвід змінили наше ставлення до мистецтва. Як ми тепер розуміємо мистецтво? Як його відчуваємо? Чи прочитуємо класичні сюжети, що донедавна здавалися безнадійно тривіальними, як аналогії пережитого? Чи шукаємо метафор, щоб описати свій досвід?..

Фото: Євсікова Анастасія

"У цих залах мала бути зовсім інша експозиція, інші твори, інакші концептуальні питання, – розповідають у Мистецькому арсеналі. – Війна змінила наші плани та змусила сфокусуватися на новому досвіді, шукаючи мистецькі відповідники власних відчуттів. Амбівалентність наших емоцій і думок — саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Частина цього проєкту — проговорення персонального досвіду команди Мистецького арсеналу, який ми зафіксували у форматі відео. Ці відео стануть частиною виставки.

Реклама
Фото: Євсікова Анастасія

На виставці покажуть роботи з колекції Мистецького арсеналу, які резонують із сьогоденням. "Нам здається, що після погрому музею в селі Іванків персонажів Марії Примаченко вже ніхто не вважатиме кумедними. Моторошний досвід вигнанця Юрія Соловія, який після Другої світової війни перебував у DP-таборах Європи під постійною загрозою репатріації до СРСР, резонує із жахіттям фільтрації й депортації на окупованих росіянами територіях... Натомість кольорові ярмаркові сюжети Юрія Коваленка якнайкраще передають настрої його рідної Одеси, де відчайдухи засмагають на замінованих пляжах, бо ж біль і шок аж ніяк не вичерпують нашого життя".

У разі оголошення повітряної тривоги виставка зачиняється. На цей час можна пройти до найближчого укриття (перехід на Площі Слави). Виставка почне працювати після закінчення повітряної тривоги.

Виставка триватиме в Мистецькому арсеналі з 10 червня до 21 серпня 2022 року. 10 червня виставка працюватиме з 16:30 до 19:00

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.