До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Лондоні відкривається виставка Трейсі Емін і Едварда Мунка

Вона — одна з найяскравіших постатей у сучасному мистецтві. Він — піонер радикально нового стилю, який увійшов в історію як експресіонізм. Трейсі Емін і Едвард Мунк "зійдуться" на спільній унікальній виставці в Лондоні — а влаштувати собі віртуальну екскурсію можна вже зараз.

Crouching Nude, Едвард Мунк, 1917-1919, © Munchmuseet

"Я закохана в цю людину з вісімнадцяти років", — каже художниця Трейсі Емін про своє захоплення Едвардом Мунком. У 1998 році вона навіть зняла фільм, до того ж на тій самій пристані Осло, яка була зображена на багатьох відомих роботах Мунка. Це всього лише один приклад того, як Трейсі Емін, подібно до Мунка, використовує найболючіші переживання для створення мистецтва.

Реклама
You Kept it Coming, Трейсі Емін, 2019, © Tracey Emin.

Для безпрецедентної виставки в Лондоні художниця вибрала 19 шедеврів Мунка з музею в Осло й доповнила їх 25 власними роботами: фото, скульптурами й неоновими інсталяціями. "Це дуже особиста виставка", — зізнається Емін.


I am The Last of my Kind, Трейсі Емін, 2019, © Tracey Emin.
There was so much more of me, Трейсі Емін, 2019, © Tracey Emin.

"Трейсі Емін / Едвард Мунк. Самотність душі", The Royal academy, Лондон, з 15 листопада 2020 по 28 лютого 2021

Фото: royalacademy.org.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.