До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відбудеться арт-лабораторія "Метаморфози"

З 22 по 24 жовтня в Києві, у просторі MetaCulture, відбудеться художня лабораторія Metamorphoses Lab. Її ініціював Goethe-Institut в Україні: перформанси та виставки, кінопокази та публічні дискусії будуть присвячені феміністичній тематиці. Серед учасниць з України – художниця і володарка головної премії PinchukArtCentre, Анна Звягінцева, Анна Щербина, Уляна Биченкова, письменниця Галина Шиян; до них приєднаються художниці з Німеччини, Грузії, Вірменії, Азербайджану.

Варвара Гранкова. Червоний голос. Перформанс, 2019

"Два роки після скандалу з Вайнштейном ми бачимо, що дебати навколо #metoo не минули даремно, – каже Катаріна Геріг, керівниця проектів "Східне партнерство" Goethe-Institut в Україні. – Їхні наслідки найбільш помітні в культурній сфері: про сексуальні домагання в культурних установах говорять публічно, під сумнів ставлять наявні ієрархії і стилі роботи, керівні посади свідомо отримують жінки. Ці процеси показують, що емансипація жінок не завершилася дозволом на роботу або отриманням виборчого права, а стала натомість більш тонким питанням, яке все ще відкрите". Разом з куратором Катериною Міщенко Goethe-Institut збере в Києві 16 художниць з країн східноєвропейського регіону.

Реклама
Анна Звягінцева. Декларація про намір і сумніви. 2019 (PinchukArtCentre)

Щовечора о 20 годині лабораторія відкриватиметься для гостей. 24 жовтня відбудеться вечірка Women Sound, експериментальної платформи для жінок-артисток.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.