До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкрили виставку номінантів премії Future Generation Art Prize

Ввечері 8 лютого у вузьких коридорах-лабіринтах PinchukArtCentre було дуже тісно. Це тому, що в арт-центрі відкрилася виставка 21 номінанта на міжнародну премію Future Generation Art Prize – без перебільшення, одна з найважливіших виставок у Києві цього року. "Це свіжий погляд на майбутнє покоління митців", – влучно зазначив на відкритті Бьорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre. Майбутнє, зважаючи на виставку, нас чекає складне.

Влада Ралко

"Археологія майбутнього", пошук своєї ідентичності, гендер, природа насильства, геополітика – лише деякі з досить гострих тем, які хвилюють номінантів Future Generation Art Prize. У PinchukArtCentre показують роботи 21 художника з 17 країн світу, географія широка – від Нігерії до Росії. Її представляє Таус Махачева з Дагестану з яскравим і жорстким проектом про агресію, якою наповнене наше щоденне спілкування зі світом. На відкритті у перформансі Таус взяли участь танцюристи з української групи Appache Crew.

Реклама
Перформанс Таус Мухачевої

Велика частина учасників конкурсу створила свої роботи спеціально для Future Generation Art Prize і, що важливо, на основі українського контексту. Наприклад, локальні міські історії переглядає американський художник Деніел Тернер. Він створив скульптури по 400 кг кожна, для яких переплавив тонну старих металевих ліжок з Вінницької обласної психоневрологічної лікарні. Вигляд у скульптур Тернера – мінімалістичний і чистий, але можна тільки уявити, скільки доль та історій таяться за цими скульптурами.

Виставка працюватиме з 9 лютого до 7 квітня. 22 березня відбудеться церемонія нагородження, під час якої оголосять володаря головного призу.

<b>пинчук открытие123</b>

Фото: Марія Павлюк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.