До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В ЦУМі відкривається виставка Івана Марчука

29 травня в столичному ЦУМі відкривається персональна виставка Івана Марчука – одного з найвідоміших українських художників.

Автор – Іван Марчук

Виставки Івана Марчука проходять по всьому світу – в Європі, Азії та Африці. За останні 50 років Марчук створив більше п'яти тисяч робіт, а британська газета The Daily Telegraph включила художника в рейтинг "Сто геніїв сучасності".

Реклама
Автор – Іван Марчук

Виставка в ЦУМі називається "Коріння" ("The Roots"). Це 40 картин з 12 циклів – від філософського "Голосу моєї душі" і гіперреалістичних пейзажів до витончених картин серії "Втомлена мелодія" (роботи створені в 70-х роках і експоновані вперше). Також вперше публічно покажуть новий цикл "Кольорові прелюдії". Значну частину складають роботи, які в останні декілька років подорожували по світу, їх експонували в музеях Литви, Німеччини, Польщі, Бельгії, Люксембургу, Угорщини.

"Я люблю імпровізації, але картини доробляю до мікрона. Як музикант: він написав мелодію, а потім її слід аранжувати, шліфувати. Я шукаю досконалість, і, якщо не вдається її досягти, мене охоплює дискомфорт. Я пишу з величезною швидкістю: десятки мазків в секунду", – розповідає Іван Марчук.

Виставка триватиме до 27 червня.

Організатор – Sky Art Foundation.

Партнери – ЦУМ та Business Gallery Ukraine.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.