До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В артцентрі M17 відкривається виставка Віктора Сидоренка

15 грудня в центрі сучасного мистецтва M17 відкривається масштабний проєкт художника Віктора Сидоренка. "Нульовий рік. Ідея світла" — результат творчості художника за останні 26 років. На виставці буде показано твори різних жанрів — живопис, фотографія, інсталяція і скульптура.

Віктор Сидоренко — один зі знакових українських художників, проєкт якого "Жорна Часу" представляв Україну на 50-й Венеційській бієнале. Художник не боїться експериментувати ані з темами, ані з матеріалами: пише станкові картини, створює масштабні скульптури, працює з відеоартом. Головні теми його творчості — формування суспільства трансгуманізму й нових соціальних субкультур, значення й цінність терміна "людина" в епоху нових цифрових метавсесвітів.

Реклама

"Художник так чи інакше завжди пише одну роботу. У мене ця робота пов’язана з моїм персонажем, який з різним сенсом переходить з проєкту в проєкт. Різниця між першою появою персонажа в 1996 році і його сучасною варіацією величезна. Тоді він був пов’язаний з історичним тлом, а тепер живе вже без нього", — каже Віктор Сидоренко. На виставці покажуть і нові роботи автора — живопис і скульптуру. Їх буде презентовано за допомогою цифрових технологій: платформа V-Art створила додаткову оптику для знайомства з роботами Віктора Сидоренка — через технології доповненої й віртуальної реальності та 3D-мапінг.

Куратор виставки — Андрій Сігунцов.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.