До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

UKRAINEPRIDE представляє соціальний ролик про життя квір-спільноти під час війни

Пропатріотичний квір-рух, спрямований на захист української культурної самоідентифікації, UKRAINEPRIDE NGO до міжнародного Місяця Прайду обʼєднався з Taimi, найбільшим інклюзивним застосунком для знайомств в Америці, та представив соціальний ролик Pride is not available in your region.

Торік, зокрема, було влаштовано політичну креативну акцію у форматі рейву під назвою "Рейвах-Прайд", що мала на меті привернути увагу суспільства до безпеки ЛГБТІК-людей, свавілля поліції щодо культурної спільноти та відсутності розслідувань злочинів радикальних угруповань стосовно цієї спільноти. "Рейвах-Прайд" відбувся стараннями UKRAINEPRIDE і мав стати щорічною подією. Проте війна змінила все: зараз усі учасники "Рейвах-Прайду" активно захищають Україну. І саме реальні історії цих захисників стали основою нового соціального ролика від UKRAINEPRIDE.

Реклама

Юрій Двіжон, креативний директор UKRAINEPRIDE та режисер відеороботи, коментує: "Коли я повернувся до Києва після двох місяців війни, у мене з’явилася ностальгія за минулим літом і нашим прайдом. Я згадав усі ті яскраві моменти, які прожив під час минулорічного Рейваху, і захотів візуалізувати їх, а також показати, чим зараз живе наша квір-спільнота. Хтось працює лікарем, хтось волонтерить, хтось воює на фронті. ЛГБТІК-люди є частиною тієї великої перемоги, яка чекає на Україну в найближчому майбутньому".

"Ми відчуваємо, наскільки сильно зараз українська ЛГБТІК-спільнота потребує, щоб її голос був почутий. Нині, під час Місяця Прайду, коли весь світ бореться за права ЛГБТІК-людей, представники ЛГБТІК в Україні борються за своє життя, свою землю та за демократичні цінності будь-якої сучасної держави. Українське вільне суспільство заслуговує на змогу розвиватися в себе вдома без будь-якого авторитарного впливу та нав’язування цінностей з боку інших країн. Саме тому сьогодні ми маємо об’єднатися в спільній боротьбі та підвищити міжнародну обізнаність про те, наскільки руйнівним може бути вплив цієї війни на ЛГБТІК-людей", – розповідає Яна Андьол, директорка з комунікацій Taimi.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.