До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка дитячої військової документалістики

23 липня в київській галереї Avangarden відкриється благодійна експозиція нового проєкту Behind Blue Eyes, в якому діти з деокупованих сіл України документують своє життя на плівку одноразових камер.

Ідея проєкту "Behind Blue Eyes", або ж "За Блакитними Очима", належить команді волонтерів, що опікувалась деокупованими селами Чернігівщини навесні. Подорожуючи до Лукашівки, волонтери знайшли справжніх друзів серед місцевих дітей. Переживши жахи війни у такому ранньому віці, малеча все одно випромінює особливе світло та любов до світу – і такі речі хочеться документувати. Так народилась ідея проєкту: всі бажаючі дітлахи отримали одноразову плівкову камеру і тиждень, аби знімати все, що їм заманеться.

Реклама
Артем, 7 років

"Отримані фото – це щось необхідне зараз. З одного боку – маємо унікальний матеріал, погляд на війну та її наслідки очима майбутнього. З іншого – шанс особисто збагнути щось важливе: про себе, про дитинство, про зв’язок цих двох, про війну та смерть, про життя та майбутнє. У кожного прокидаються власні думки, і за це слід дякувати дітям." – розповідає один з креаторів проєкту, Артем.

Настя, 13 років


Творчість – потужний інструмент для досягнення мрій та бажань, які ця війна не має права забирати у дітей. Тому, разом з камерами, волонтери отримали короткі списки бажань кожного юного репортера. Благодійна складова проєкту полягає в тому, що суспільство може винагородити дітей згідно з вішлистами, які склала малеча. На Instagram-сторінці Behind Blue Eyes публікуються побажання кожного учасника – задонатити можна як грошима, так і безпосередньо подарувати саму річ (а іноді і домашню тваринку) зі списку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.