До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відбудеться виставка Дмитра Козацького – автора фото із самого пекла "Азовсталі"

12 серпня в Києві розпочне роботу виставка "Небачена „Азовсталь"". Вона презентує фотографії Дмитра Козацького (позивний Орест) — фотографа й керівника пресслужби полку "Азов", автора, мабуть, найпронизливіших кадрів із заводу "Азовсталь", що цієї весни облетіли увесь світ. Виставка проходить з дозволу мами Ореста, Ірини Юрченко.

Поряд із 25 відомими роботами Ореста на виставці презентують його фотороботи з бомбосховищ "Азовсталі", які раніше не публікувалися і які Фонду надала його мама Ірина. "Ми покажемо відео, які захисники „Азовсталі" надсилали своїм родинам просто з пекла в оточенні окупантів", — кажуть організатори проєкту. Також у межах триденної події 12 серпня відбудеться зустріч-розмова з родичами бійців різних підрозділів, які були на "Азовсталі". Це і "Азов", і прикордонники, і бійці територіальної оборони та поліції Маріуполя. Вони розкажуть історії захисників Маріуполя, які досі ніхто не чув.

Реклама
Завод "Азовсталь". Автор фото — Дмитро Козацький

Нагадаємо, Дмитрові Козацькому 26 років, він доєднався до полку "Азов" після Революції Гідності. Нині посідає там пост керівника пресслужби. Вперше Дмитро оприлюднив пронизливі фото з "Азовсталі" у твітері 20 травня після того, як гарнізон "Маріуполь" припинив оборону за наказом вищого військового керівництва України. Фото Козацького облетіли весь світ і стали символом незламності українського народу загалом і захисників Маріуполя зокрема.

Дмитро Козацький

Також цього дня в межах виставки відбудеться виступ Сергія Жадана. Мета заходу — зібрати кошти на допомогу для бійців полку "Азов", які продовжують боротьбу, поки їхні побратими в російському полоні, і нагадати світу про оборонців Маріуполя та їхній героїзм. Організатори проєкту — благодійний Фонд Сергія Притули спільно з TNT Agency та ARTLIVE.

Виставку "Небачена „Азовсталь"" можна відвідати в галереї D12 (Десятинна, 12) з 12 по 14 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.