До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дует Synchrodogs представляє цифровий проєкт The Point of No Return

Український фотодует Synchrodogs відомий у всьому світі. У портфоліо фотографів з Івано-Франківська — знімання для Vogue, Esquire, New York Magazine, DAZED, колаборації з Burberry, Kenzo і Louis Vuitton. Сьогодні фотографи представляють цифровий проєкт The Point of No Return, уривок якого вперше презентували на міжнародній конференції Vogue UA Conference минулого року. Цей артпроєкт поєднує в собі фотографію, комп’ютерну графіку й Digital Art та присвячений трансформаціям, що відбуваються у світі сучасного мистецтва.

Про роботу над проєктом розповідають самі художники — учасники дуету Synchrodogs Роман Новен і Тетяна Щеглова. "З 2008 року ми працюємо дуетом Synchrodogs, використовуючи фотографію як засіб вираження наших ідей. Ми радше позиціюємо себе не як фотографи, а як мультидисциплінарні артисти, адже маємо справу з інсталяціями, які створюємо в природі, також пишемо музику, режисуємо та створюємо відео. За останні кілька років технології в комп’ютерній графіці неабияк розширили можливості роботи з ландшафтом, ефектами та світлом — тому нам дуже близький напрям Digital Art".

Реклама
"The Point of No Return — це проєкт про трансформацію в усіх її проявах, про пошук нової енергії, про взаємодію з цією енергією, про точку неповернення в технологічному процесі. Це наша рефлексія як художників на актуальні питання: про незворотність часу в нашому теперішньому розумінні, про винайдення внутрішньої енергії, про науковий прогрес за останнє століття і про недавні практичні підтвердження теорій, які науковці висунули ще 100 років тому. Проєкт The Point of No Return також про розуміння теорій квантової фізики й про сучасну людину, яка починає жити в новій квантовій ері. Мистецтвом ми хотіли б привернути увагу до науки й розуміння важливості нинішнього перехідного моменту, адже людство буквально стоїть на порозі нових відкриттів".

За словами Synchrodogs, основне джерело натхнення для них — природа. "Нас надихає природа, в якій ми перебуваємо або за якою спостерігаємо. Наприклад, сцена з хвилями трави відтворює реальний ландшафт біля Луцька. У сценах Halo, Aura й Eclipse як референси використано фото Марса, Землі та інших планет. У наших проєктах ми використовуємо ідеї, які розробляємо за допомогою власної методики нічної медитації. Готуючи проєкт, ми також опрацювали останні наукові дослідження й винаходи, як-от темпоральні кристали. Цього року ми почали знімати короткометражний фільм".

Над проєктом працювали:

Ідея та режисура: Synchrodogs

3D-художники: Володимир Босий, Стефан Батрос і Саймон Куновський

Рендеринг: Xiruim farm

3D-аніматори: Євген Синицин, Володимир Паславський

Скан 3D-моделі: Deep3dstudio

Ригінг: Studioz 3d

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.