До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дивіться віртуальний тур виставкою "Кімоно: від Кіото до подіума"

Наприкінці березня в лондонському музеї Вікторії й Альберта мала відкритися масштабна виставка "Кімоно: від Кіото до подіума", присвячена історії кімоно. На жаль, через пандемію COVID-19 виставку, над якою куратори працювали не один рік, не відкрили. Проте команда музею записала серію з п’яти захопливих відео про виставку, з коментарями кураторки Анни Джексон — і це цілком може стати розрадою. Перше відео із серії вже можна подивитися на YouTube-каналі музею Вікторії й Альберта. Відео триває всього шість хвилин, його знято в абсолютно порожньому, закритому через пандемію музеї: куратор проводить глядача залами й ділиться дуже особистими інсайтами про створення виставки, її "зіркові" експонати й захопливу історію кімоно.

Виставка простежує вплив кімоно на західну моду — від кутюрної колекції Джона Гальяно для Dior 2007 року до кімоно Alexander McQueen для обкладинки альбому Б’єрк Homogenic. "Євроцентричний погляд на моду показує еволюцію одягу з погляду фасонів і силуетів, — зазначає Джексон. — В Японії форма кімоно є майже незмінною впродовж чотирьох століть, але деталі поверхні дуже змінилися. Здебільшого саме вони робили кімоно національним костюмом, а не звичайним предметом одягу, створеним під впливом тенденцій".

Реклама
Обкладинка альбому Б’єрк Homogenic, 1997

Велике інтерв’ю з кураторкою Ганною Дженкінс про те, чому традиційний японський одяг опинився в центрі гарячої дискусії про культурну апропріацію в моді й до чого тут Кім Кардаш’ян, можна прочитати тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.