До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скільки коштує мистецтво: новий документальний фільм HBO

12 листопада на HBO покажуть фільм "Всьому є ціна" – унікальний документальний проект, який вивчає економіку сучасного мистецтва. Художники Джефф Кунс і Герхард Ріхтер, віце-президент аукціонного дому Sotheby's Емі Капеллацо – у фільмі знялися найуспішніші люди з арт-світу, які чесно відповідають на запитання "скільки коштує сучасне мистецтво" і "як формується ціна". Режисер фільму – дворазовий номінант на "Оскара" Натаніель Кан.

"Всьому є ціна" – перший випадок, коли телевізійний гігант HBO досліджує світ сучасного мистецтва, тому до картини прикута величезна увага: він обійшов всі фестивалі світу, а стартував на фестивалі Санденс в січні. У режисера був винятковий доступ в арт-світ: він побував на головних світових аукціонах, в запасниках музеїв по всьому світу, намагався з'ясувати, чому деякі об'єкти сучасного мистецтва коштують дорожче, ніж будинок.

Реклама
Джефф Кунс

Не обійшлося у фільмі і без іронії. В одній зі сцен суперзірка сучасного мистецтва Герхард Ріхтер, біля своєї картини – невеликого полотна, наче подряпаного фарбою, зніяковіло каже: "Ця картина коштує як особняк. Мені подобається, але це все-таки не особняк". Тим часом, назва фільму натхненна відомою цитатою Оскара Вайльда, також не позбавленою іронії: "У світі є безліч людей, які знають ціну всього. І цінність "нічого".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.