До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Казки братів Гріммів: німецько-українська виставка в Марбургу

6 лютого в німецькому місті Марбургу відкривається виставка Brüder Grimm. Її учасники — фотографка Ганна Шайдеманн і художниця Олена Рязанцева, українки, які живуть у Німеччині. Їхній проєкт присвячений сучасній інтерпретації казок братів Гріммів. Виставка відкривається в межах святкування 800-річчя міста Марбурга й триватиме в міському музеї Marburger Haus der Romantik.

Робота Ганни Шайдеманн

Фотопроєкт Ганни Шайдеманн — міркування на тему того, якою була б на вигляд героїня казок братів Гріммів сьогодні, у XXI столітті. "Це спільний німецько-український проєкт, тому що знімала я його переважно в Києві, — розповідає Ганна. — Зі мною працювала українська команда стилістів, візажистів, дизайнерів. Однак у стилізації героїв ми використовували багато кодів національного одягу, історичного костюма землі Гессен, що найповніше розкривають ДНК цього німецького регіону. Цим проєктом мрію привернути ще більше уваги до багатої історії Марбурга, де жили й творили легендарні брати Грімми".

Реклама
Робота Ганни Шайдеманн

За плечима Ганни — навчання в New York Film Academy, персональні виставки в Україні, Італії та Німеччині, публікації на сайті Vogue Italia. Друга учасниця виставки — Олена Рязанцева — художниця, графік родом з України, яка понад 20 років живе й працює в Марбургу. На виставці можна побачити акварелі Олени за мотивами "Німецької дороги казок". У межах виставки відбудеться презентація видання "Казки Гріммів у гостях у Ленхен" Мирослави Макаревич. Книжка розповість про один чарівний день у житті сучасної дівчинки, мешканки Марбурга, упродовж якого вона перетинається з багатьма персонажами казок Гріммів.

Акварель Олени Рязанцевої

Виставка Brüder Grimm працюватиме з 6 лютого по 2 травня в музеї Marburger Haus der Romantik у Марбургу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.