До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сила Ньютона: 30 найкращих робіт Гельмута Ньютона покажуть у Берліні

31 жовтня виповнюється 100 років від дня народження Гельмута Ньютона. Спеціально до ювілею 30 робіт фотографа покажуть у міському просторі Берліна.

Гельмут Ньютон, автопортрет, 1993

Берлін був любов’ю й водночас болем фотографа Гельмута Ньютона. 18-річний Гельмут буквально втік з міста в грудні 1938 року — після сумнозвісної Кришталевої ночі, хвилі антисемітських погромів, що прокотилася Німеччиною в ніч з 9 на 10 листопада. Він жив у Сінгапурі, Мельбурні, Парижі й Лондоні, зрештою оселився в Лос-Анджелесі, але все життя повертався до Берліна й багато знімав тут (наприклад, омаж улюбленим місцям своєї юності для німецького Vogue в 1979 році).

Реклама
Vogue Germany, Берлін, 1979

Віковий ювілей художника в берлінському Фонді Гельмута Ньютона, що відкрився у 2003 році за рік до його загибелі, відзначають особливою виставкою, корективи в організацію якої внесла пандемія. 30 найвідоміших робіт фотографа виставлено вздовж 85-метрової стіни майданчика Kraftwerk Berlin у Кройцберзі. Виставка буде два тижні доступна для всіх 24/7. Водночас у всьому місті на 250 лайтбоксах представлять роботи Ньютона, який, хоч і покинув місто за трагічних обставин, завжди був відданий йому.

Рейхстаг, Берлін, 1987
Моніка Беллуччі, Монте-Карло, 2001
Mario Valentino by Helmut Newton, Монте-Карло, 1998

Виставка Helmut Newton One Hundred, Kraftwerk Berlin, Берлін, з 31 жовтня по 8 листопада

Фото: copyright Helmut Newton estate (надала пресслужба Helmut Newton Foundation)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.