До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніша виставка літа: "Подіум: мода через об'єктив Кріса Мура"

В англійському місті Дарем відкривається виставка Кріса Мура фотографа, який вже 60 років знімає головні модні покази по всьому світу.

Chalayan осінь-зима 1998/99, фото Кріса МураУ липні Музей Боуза, розташований недалеко від Дарема на півночі Великобританії, відкрив велику виставку, присвячену роботі Кріса Мура. Виставка "Подіум: мода через об'єктив Кріса Мура" складається з 230 фотографій, що охоплюють останні 60 років модної історії. Кріс Мур – свідок найреволюційніших моментів в історії Chanel, Versace і Comme des Garçons.

На виставці можна побачити знімки з Парижа, Лондона, Мілана і Нью-Йорка, включно з зображеннями супермоделей Наомі Кемпбелл, Лінди Євангелісти та Кейт Мосс. Крім фотографій – предмети одягу, що для виставки надали дизайнери, від Versace до Alexander McQueen. Таким чином в експозицію потрапили рідкісні експонати: космічні металеві сукні Paco Rabanne з 60-х, образи з колекції Донателли Версаче, присвяченої її братові Джанні і добірка шедеврів Alexander McQueen. Спеціально для виставки британський художник Стів Мессам зробив величезний подіум з паперу.

Реклама
Jean Patou Haute Couture осінь-зима 1977/78, фото Кріса Мура

Кріс Мур зробив перші кроки в індустрії моди в 60-х роках. Йому було трохи більше 20-ти і його дружина, модний оглядач, запросила Мура зняти показ, про який писала – так почалася кар'єра фотографа. Пізніше Мур працював з Генрі Кларком і Сесілом Бітоном, знімав особисто для Габріель Шанель, Крістіана Діора і Поля Пуаре. Сьогодні Крісу Муру 84 роки, і він продовжує активно працювати, знімає більше для суспільно-політичних видань – Guardian, The Financial Times і The International Herald Tribune.

<b>фото Криса Мура</b>

Виставка "Подіум: мода через об'єктив Кріса Мура" відкрита до 6 січня 2019 року в Музеї Боуз в замку Барнард, Великобританія.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.