До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на вікенд: що робити на новому фестивалі Kureni City Picnic

В останній весняний вікенд, 29—30 травня, у "Куренях" відбудеться дводенний фестиваль — KURENI CITY PICNIC, який об’єднає музикантів з усього світу й артпроєкти українських художників. Розповідаємо, що нас очікує.

Музика

Одним з хедлайнерів фестивалю стане Jackmaster із Шотландії. Свого часу British Awards назвали його "Проривом року", а Resident Advisor присудив йому почесне друге місце у своєму загальносвітовому рейтингу. Музичну кар’єру Джек розпочав у культовій музичній крамничці Rubadub у Ґлазґо, де підробляв після школи, а зарплатню отримував не грошима, а вінілами. Через ті платівки ніколи не вгадаєш, що саме Джек гратиме на Пікніку: він однаково добре може впоратися з будь-яким музичним жанром і навіть змішати їх усі в одному виступі.

Реклама

Крім того, у "Куренях" уперше в Україні виступить Gaye Su Akyol — турецька художниця й музикантка. У своїй творчості Ґає поєднує класичну турецьку музику із сучасним звучанням і футуристичним підходом.

Ще варто послухати гурт Afriquoi з Лондона, музику яких можна схарактеризувати як запальні африканські вібрації. У своїй творчості вони ґрунтуються на автентичних ритмах Африки, поєднують їх з елементами хаусу, дабстепу та глітчу.

Закриватиме фестиваль співачка Луна, пісні якої в дусі ностальгічної естради наче лунають з магнітофона-бумбокса 90-х. Свої композиції вона називає "душевним попом".

Луна

З-поміж інших українських виконавців на фестивалі — Denys Dudko Quintet, Dennis Adu Big Band, Blooms Corda, The Castle, KRAPKA;KOMA, Аппекс, Sophistication. Крім того, можна буде послухати виступ латиша Nekiy Niko, добре відомого українській публіці за кліпом Kukushka продюсера й музиканта Юрія Бардаша. Також свої DJ-сети для гостей фестивалю зіграють Artem Titeev, Super DJ Mavr, Philipp Markovich, Karine, Shakolin, Miura b2b Ksenia Palfy.

Вініловий маркет

Крім концертів і диджей-сетів, на справжніх меломанів чекає ще одна приємність: у межах KURENI CITY PICNIC відбудеться маркет вінілових платівок від Closer Record Store. Це перший маркет, який буде організовано поза межами Closer. Очікується близько 20 продавців, як приватних колекціонерів, так і представників крамниць грамплатівок: Gram, Diskultura, Vinylotheka, Культура звука, Old Tunes та інших. Один з продавців обіцяє виставити на продаж пів тисячі 7-дюймових платівок. Маленький інсайд: якщо маєте вініловий програвач або хочете придбати рідкісну платівку на подарунок — приходьте раніше. Їх розбирають першими.

Мистецтво

На пікніку також буде представлено роботи сучасних молодих художників. У Bohemian art corner влаштують презентацію лендартроботи молодої української художниці Анжеліки Гончар із серій Tochka Boli та "Деструкція тіла". Експозиція складається з інсталяцій і фото, інтегрованих у простір локації. Креативна артагенція No art agency в межах проєкту продемонструє інсталяцію Pillow Fort авторства Ганни Придатко й роботи художників Віри Мокренко, Антона Саєнка та Інги Леві. Концепцією цієї добірки стане "Місто і природа".

Київський художник Євген Клименко вперше представить у "Куренях" добірку нових робіт із серії Colour Factor — живописні інтерпретації різноманітних публічних місць, відлуння снів і фантастичні сюжети.

Частуватимуть на фестивалі ресторани First Line Group, добре відомі киянам за такими проєктами, як "Італійська Редакція", ЖЗЛ, Eastman та "Любимый Дядя".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.