До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на осінь: головні виставки сезону

Едвард Мунк в Нью-Йорку, Ілля Кабаков в Лондоні, Ів Сен-Лоран в Марракеші: побачивши графік виставок цієї осені, вам захочеться об'їхати весь світ.

"Опера: пристрасть, влада й політика"

З 30 вересня в музеї Вікторії й Альберта, Лондон

Реклама

Костюми Сальвадора Далі до опери "Саломія", оригінальні партитури Верді й Шостаковича, екскізи Едуара Мане до скандальних паризьких опер – в Музеї Вікторії та Альберта відкривається виставка "Опера: пристрасть, влада й політика". Її готували шість років: куратори кажуть, що вона не про історію опери, а про історію Європи – через призму оперного мистецтва, яке, як жодне інше, залежить від політики.

Expedition: Fashion from the Extreme

З 15 вересня по 6 січня, музей при Інституті модних технологій, Нью-Йорк

У Музеї при Нью-Йоркському інституті модних технологій відкривається велика виставка, яка розповість, як висока мода надихається одягом, створеним для виживання в найскладніших кліматичних умоваї. Класичні військові парки, розроблені в 1950-х роках для американських льотчиків, гідрокостюми з неопрена, який не пропускає рідину, герметичний майлар, який використовується в авіації (особливе синтетичне волокно) і освоєння космосу – всі ці речі, далекі, на перший погляд, від моди, світові дизайнери використовують у своїх колекціях останні 50 років. Всього на виставці покажуть 70 предметів одягу – від Altuzarra і Tommy Hilfiger до Balenciaga і Джуніа Ватанабе.

<b>выставки_fashion from extreme</b>

Being modern: MoMa in Paris

З 11 жовтня до 5 березня у Фонді Louis Vuitton, Париж

Цієї осені найвідоміший нью-йоркський музей MoMA вперше їде до Парижа. На трьох поверхах Фонду Louis Vuitton покажуть дві сотні робіт з колекції нью-йоркського музею: від перших придбань 1930-х років – картин Поля Сезанна й Едварда Гоппера – до фотографій Діани Арбус та інсталяцій сучасного скульптора-концептуаліста Брюса Наумана.

<b>выставки_moma</b>

"Ів Сен-Лоран в Марракеші"

18 жовтня в Марракеші

Головний модний напрям жовтня – Марракеш: 18 жовтня на вулиці Сен-Лоран, біля знаменитих блакитних садів Мажорель, відчиняється музей Іва Сен-Лорана. У постійній експозиції буде виставлено понад 5000 особистих речей дизайнера, 15000 аксесуарів з колекцій откутюр і десятки тисяч скетчів. У велетенській бібліотеці музею буде 5000 книг про самого Іва, моду і берберську культуру, яка справила незабутнє враження на дизайнера в 1960-ті роки, коли він уперше приїхав до Марокко.

<b>выставки_сен-лоран</b>

Olivier Theyskens – She walks in beauty

З 12 жовтня, MoMu, Антверпен

Дизайнеру Олів'є Тискенсу присвячена виставка в MoMu – головному модному музеї Бельгії. Куратори простежили шлях бельгійця за останні 20 років: від спроб створити власний бренд в юності до роботи з Rochas, Nina Ricci, Theory – і повернення марки Olivier Theyskens, що відбулося на Паризькому тижні моди в січні 2017 року.

​ "Луїза Даль-Вульф: її власний стиль" ​

З 20 жовтня по 21 січня в Музеї моди і текстилю, Лондон

Обкладинки американського Vogue, портрети голлівудських актрис – Лорен Беколл і Мей Вест, і письменників – Орсон Веллс, зйомки для найкрупніших брендів 50-х років – для фотографа Луїзи Даль-Вульф не було нічого неможливого. В лондонському Музеї моди і текстилю відкривається велика ретроспектива фотографа: 86 журнальних обкладинок, дві тисячі портретів зірок. Куратори також розкажуть, як Даль-Вульф уплинула на головних модних фотографів другої половини 20-го сторіччя: Річарда Аведона, Горста та Ірвінга Пенна.

<b>выставки_луиза даль вульф</b>

"Ілля та Емілія Кабакови. До майбутнього візьмуть не всіх"

З 18 жовтня до 28 січня в Tate Modern

У Tate Modern відкривається ретроспектива концептуаліста Іллі Кабакова, одного з найзнаменитіших художників у світі, який народився у Дніпропетровську, а зробив кар'єру в США, куди в 1988 році переїхав з Радянського Союзу. Виставка "Ілля та Емілія Кабакови. До майбутнього візьмуть не всіх" стане найбільшою виставкою Кабакових у Великій Британії. Куратори кажуть: мета виставки – проаналізувати провідну роль Кабакових у світовому концептуальному мистецтві. На виставці покажуть 100 робіт художників – не тільки живопис, а й найбільш знакові інсталяції, які, як заведено у Кабакових, являють собою цілі кімнати – до прикладу, інсталяцію 1981 року "Людина, яка полетіла до космосу зі своєї квартири", присвячену радянському комунальному побуту і високим мріям простих людей.

<b>выставки_кабаковы</b>

"Едвард Мунк: між годинником і ліжком"

з 15 листопада по 4 лютого в музеї Метрополітан

"Крик" Едварда Мунка, одну з найвідоміших і найдивовижніших картин світу, цієї осені можна буде розгледіти в музеї Метрополітен, на великій американській ретроспективі Мунка. "Крик" – одна з найдорожчих картин світу: декілька років тому на аукціоні Sotheby's за 120 мільйонів доларів її придбав американський бізнесмен Леон Блек, який входить до кола меценатів музею Метрополітан. Усього виставка включає 50 найвідоміших робіт Мунка, серед яких – 16 автопортретів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.