До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Palais Galliera відкрив онлайн-доступ до своєї колекції

Закритий на реконструкцію з 2018 року, після серії грандіозних виставок, присвячених, зокрема, Мартіну Маржеле, Маріано Фортуні, Даліді й Жанні Ланвен, Паризький музей міської моди (Palais Galliera) мав знову відчинити свої двері цієї весни й представити новий простір площею 670 м² з виставкою, присвяченою Габрієль Шанель. Через усесвітню кризу музею довелося перенести відкриття, але натомість Palais Galliera надав онлайн-доступ до різних колекцій.

Колекція Palais Galliera складається з приблизно 30 000 костюмів (зокрема й однієї з найбільших у світі колекцій костюмів XVIII століття), 35 000 аксесуарів, 85 000 світлин і графічних документів, а також добірки світлин на своєму вебсайті, що є оглядом великих архівів музею. Більшість зображень супроводжено текстом, що пояснює історію й характеристики розглядуваного об’єкта. На сайті можна знайти ліф, який, як кажуть, належав Марії-Антуанетті, ілюстрації дизайнів Поля Пуаре, і навіть добірку кутюрних речей; від костюмів Balenciaga і драпірованих суконь Мадам Гре до маленької чорної сукні Yves Saint Laurent, яку носила Бетті Катру. У колекції світлин, яку започатковано в 70-х роках XIX століття і яка триває до наших днів, ми переходимо від знімка графині де Гріффул у бальній сукні до портрета герцогині Віндзорської авторства Франсуа Коллара, оголеної Крістен Макменамі авторства Юргена Теллера й Дарії Вербові, яка позує в спідній білизні й шубі через об’єктив Мерта Аласа й Маркуса Пігготти. Як ознайомитися з трьохсотлітньою історією моди, дізнатися тепер можна за адресою palaisgalliera.paris.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.