До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оголошена тема Венеційської бієнале 2019

11 травня 2019 року розпочнеться 58-а Венеційська бієнале. Куратори оголосили її тему. Як завжди, бієнале у Венеції відгукується на події, що відбуваються у світі. Цьогорічна тема звучить так: May You Live in Interesting Times ( "Щоб ви жили в цікаві часи"). У цієї фрази є своя історія. Її приписують китайському філософу Конфуцію, але доказів, що це саме його вислів, немає. В європейський побут цю фразу ввів британський політик Остін Чемберлен, який у своїх документах інтерпретував китайський вислів так: "Немає сумнівів, що це прокляття впало на нас".

Венеційська бієнале 2017

Ральф Ругоф, куратор 58-ої бієнале, вибір теми пояснює так: "Це придумане китайське прокляття зробило реальний вплив на громадську риторику. У час, коли поширення фальшивих новин підточує політичний дискурс і довіру, варто зупинитися і переглянути наше розуміння того, що відбувається. Мистецтво може змусити задуматися про те, як ми означуємо наші культурні кордони".

Реклама
Проект Деміена Герста для Венеційської бієнале 2017

Тим часом, преса підігріває інтерес до Венеційської бієнале новинами про те, що цього року виставка буде феміністичною. Провідні учасники бієнале: Австрія, Великобританія, Ірландія і Франція – вже оголосили, що на 58-й бієнале їх представлятимуть жінки. Наприклад, Францію представить Лор Пруво – відеохудожниця, володарка премії Тернера і призу Max Mara Art Prize for Women. Свою кар'єру Пруво розпочала з Instagram, для якого монтувала відео з різних сценок – наприклад, зі своїх подорожей по світу.

Лор Пруво, "Портрет художника", 2017

Венеційська бієнале триватиме з 11 травня до 24 листопада 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.