До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На замітку: 6 найкращих виставок квітня

Довгі вихідні у місті – привід побачити найкращі київські виставки.

Коллаж Ірини Вале
"Влада Ралко. Модний показ"

з 11 квітня по 13 травня в Voloshyn Gallery

Реклама

У Влади Ралко, однією з найяскравіших українських художниць, активний період: в березні в Київській картинній галереї презентували її масштабну виставку "Резерв", а вже в квітні в Voloshyn Gallery можна побачити серію графіки. Роботу над проектом "Модний показ" Влада почала ще 2012 року: тоді, в межах запуску українського Vogue, Влада і ще кілька українських художників створили обкладинки для арт-додатку журналу. Міркування Ралко про взаємозв'язок моди і людського тіла вилилися в серію малюнків: яскравих, імпрессіоністичних і незмінно іронічних. Влада розповідає, що для неї цей проект – роздум про те, як людське тіло змінюється і "підганяється" під модні тренди.

"Ірина Вале. Знахідний відмінок"

З 4 по 28 квітня в Bereznitsky Aesthetics

Ірина Вале – молодий український ілюстратор, художниця і колажистка. "Знахідний відмінок" – три серії робіт про зміни: про минуле, майбутнє, сьогодення, про кризи, які переживає кожен з нас, про екологію і відповідальність. Художниця працює в техніці колажу, її роботи – вирізки з радянських журналів в поєднанні з фрагментами сучасного глянцю. Ірина Вале розповідає, що дуже любить колажі, тому що це найкращий спосіб описати нашу реальність.
"FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х"

До 6 травня в Мистецькому Арсеналі

У Мистецькому Арсеналі зараз відбувається виставка, присвячена українському медіамистецтву 90-х років. У десяти залах куратори представляють більше 100 робіт, від знакових відео Олександра Гнилицького до експериментів Олександра Ройтбурда. "Комусь, з огляду на розвиток нових технологій, відео з 90-х можуть здатися наївними, але в них є особлива поетичність і своя естетика, – розповідає куратор проекту Олександр Соловйов. – Ці роботи з сильною печаткою часу, багато з них досить жорсткі, – вони справді рефлексують життя того непростого десятиліття ".

"Рідне місто"

З 26 квітня по 3 травня в арт-центрі "Ізоляція"

У квітні в арт-центрі "Ізоляція" відбудеться прем'єра фільму "Рідне місто" голландського дуету Metahaven. Деніель ван дер Вельден і Вінка Крук знімають кіно про епоху віртуальної реальності і постправди, випускають книги і створюють айдентику для великих брендів, а їх роботи є в колекціях MoMa, Stedelijk і Музею Вікторії і Альберта. "Рідне місто" вони знімали в Києві і Бейруті в 2017-ому: це історія про те, як зникають межі правди в цифровому світі.

"Зоопатія" Сергія Кайдака

З 20 березня по 21 квітня в Щербенко Арт Центрі

Сергій Кайдак – талановитий графік: його роботи точні, ефектні, б'ють не в брову, а в око. У галереї куратора Марини Щербенко весь квітень можна побачити його серію "Зоопатія", виконану в змішаній техніці. На картинах – тварини з людськими тілами, а також люди з головами тварин. У цих образах зчитуються людські чесноти і недоліки: відданість, любов, наївність, жадібність. Для художника ця виставка – роздум про природу тваринного в кожному з нас.

"Вільний світ очима Георгія Малакова"

З 18 квітня по 20 травня в Національному художньому музеї

<b>Малаков выставка</b>

Киянин Георгій Малаков – один з найвідоміших українських графіків: багато хто добре пам'ятає і знає його ілюстрації до "Декамерона" Бокаччо, "Тіля Уленшпігеля", поеми Лесі Українки "Роберт Брюс – король шотландський" і роману Вальтера Скотта "Квентін Дорвард". До 90-річчя графіка в Національному художньому музеї покажуть дві серії його робіт – "Бенілюкс" і "Навколо Європи", створені на початку 1960-х років. Кілька років художник подорожував Європою – Осло, Лондоном, Парижем, Афінами, Неаполем, Амстердамом – ​​створивши серію емоційних, надзвичайно естетських робіт за мотивами поїздки. Малюнки Малакова, якому в момент подорожі було 30 років, і він тільки відкривав для себе новий світ, наповнені життям, енергією, красою, стилем і модою тодішніх шістдесятих.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.