До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На що витратити 1000 гривень: найкращі виставки, фільми та вистави в Києві

З 19 грудня українці, щеплені проти коронавірусу, можуть отримати 1000 гривень від уряду. Витратити її можна тільки на певний вид товарів і послуг: наприклад, на квиток у кінотеатр, музей, театр; на книжки. Що ж, підтримати українські музеї й театри, або книжкові видавництва — прекрасна ідея. Для тих, хто планує вчинити саме так, vogue.ua зібрав найцікавіші події в Києві.

"Ейфель"

Байопік легендарного інженера й архітектора Гюстава Ейфеля — ідеальний романтичний фільм для вікенду. Стрічка розповідає про будівництво Ейфелевої вежі — однієї з найкультовіших архітектурних споруд світу. А також про те, яку роль у житті Ейфеля й у появі вежі відіграла таємнича француженка Адрієнн Буржес, у яку був закоханий Ейфель. У головних ролях — Ромен Дюрі й зірка серіалу "Статеве виховання" Емма Маккей.

Реклама

В усіх кінотеатрах

"Людина-павук: Додому шляху нема"

Третій фільм про Людину-павука — прекрасний привід сходити всією родиною в кіно (тієї самої 1000 гривень вистачить на чотири квитки і попкорн, до того ж багато київських кінотеатрів підготували спеціальні акції). До ролі Людини-павука повертається чарівний Том Голланд, а Зендая знову з’явиться в образі Ем-Джей і допомагатиме йому рятувати світ. Головний бонус фільму — поява всіх "павуків": Тобі Маґвайра, який грав Людину-павука з 2002 по 2007, і Ендрю Гарфілда, який зіграв Пітера Паркера у фільмі "Нова Людина-павук".

В усіх кінотеатрах

Різдвяний концерт у Національній опері

25 і 26 грудня в Національній опері

На католицьке Різдво в Національній опері дадуть два святкові концерти — і з огляду на програму, це те, що треба, щоб зарядитися святковим настроєм за тиждень до Нового року. У програмі — арії з найпопулярніших опер: "Севільський цирульник", "Кармен", "Любовний напій", "Фауст", "Казки Гофмана" та інші вистави, а також сцени з балетів. Є в програмі й "Лускунчик" — партії виконають Катерина Міклуха і Тимофій Биковець, а також Ганна Муромцева і Станіслав Ольшанський.

"Ерендіра не хоче вмирати"

26 грудня в Театрі драми і комедії на лівому березі

Максим Голенко — самобутній український режисер, вистави якого подібні до голлівудських екшнів; а ще в Голенка грають найкращі актори. Його нова постанова в Театрі на лівому березі "Ерендіра не хоче вмирати" — яскрава сатира, яка точно не залишить байдужим. Головна героїня вистави — 14-річна Ерендіра, яка живе зі своєю бабусею, вдовою контрабандиста. Після того як їхній будинок знищила пожежа, підприємлива бабуся вигадує аферу — з онукою в головній ролі... У ролі Ерендіри — одні з найяскравіших українських актрис нового покоління Анастасія Пустовіт і Марина Клімова.

"Лускунчик"

З 25 по 31 грудня в Жовтневому палаці

Уявити собі новорічні свята без балету "Лускунчик" неможливо. З 25 по 31 грудня в Жовтневому палаці шедевр на музику Чайковського виконають одні з найвідоміших українських артистів — прима Національної опери, а тепер ще й керівниця Київського хореографічного училища, Катерина Кухар і прем’єр Олександр Стоянов. В арсеналі цієї балетної пари — весь класичний репертуар, від "Лебединого озера" до "Корсара", а святковий і чарівний "Лускунчик" — один з улюблених балетів дуету.

"Код Дюрера"

З 18 грудня в музеї Ханенків

У 2021 році відзначається 550-річчя з дня народження німецького живописця й графіка Альбрехта Дюрера. Музей Ханенків приєднується до святкувань і вперше експонує всі гравюри знаменитого майстра зі своєї колекції. На виставці будуть представлені 11 творів майстра. Роботи належать до різних етапів його творчості, охоплюють різні теми, створені в трьох техніках: гравюра на дереві, гравюра на міді й офорт.

Виставка "Футуромарення"

До 31 грудня в Мистецькому арсеналі

Виставка в Арсеналі — наймасштабніший проєкт, присвячений футуризму, який коли-небудь показували в Україні. Проєкт простежує шлях футуризму від "інфікування" ідеями нового мистецтва в 1910-х в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві до закріплення його в Харкові в 1920-х. На ній представлені майже пів тисячі експонатів: тут і рухомі інсталяції, і фільми, і документи, світлини, книжки, живопис, театральні декорації — виставка дуже ефектна, масштабна й прекрасна, щоб відвідати її всією родиною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.