До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Лондоні відбудеться благодійний аукціон на підтримку Національної академії мистецтв України

Проєкт, ініційований Фондом The Natalia Cola Foundation та Королівською академією мистецтв у Лондоні, об’єднає українських та міжнародних художників у їхніх зусиллях зібрати кошти для Національної академії мистецтв Україні. 9 січня на сайті www.saveukraineculture.com стартує тихий аукціон, на якому буде презентовано роботи митців.

Respect, Ентоні Гормлі, 2021
Respect, Ентоні Гормлі, 2021

Реклама

Це безпрецедентна подія: вперше в історії авторитетна британська інституція підтримує мистецьку ініціативу за межами Великобританії. Для аукціону організатори зібрали пребагатий вибір лотів, серед яких і внески справжніх зірок сучасного мистецтва – Трейсі Емін, Ентоні Гормлі, Аллена Джонса та Клер Вудс. Юрген Теллер представив фотографію, зроблену ним під час подорожі до Києва у 2007 році.

Kyiv No.1, Juеrgen Teller, 2007
Kyiv No.1, Juеrgen Teller, 2007

Стівен Шор передав на аукціон фотографію, що була включена до його ретроспективи в МоМА 2018 року. Світлину було зроблено в будинку української жертви Голокосту в місті Буча на Київщині.

The Home of Tzylia Bederman, Bucha, Ukraine, July 18; Стівен Шор,  2012-2013
The Home of Tzylia Bederman, Bucha, Ukraine, July 18; Стівен Шор, 2012-2013

Ще одна перлина аукціону – видання українського Vogue "9 1/2 Years of Vogue in Ukraine" з автографом першої леді України Олени Зеленської. Модний Дім Giorgio Armaniзі свого боку представить на аукціоні вечірню сукню з колекції весна-літо 2022.

З боку Національної академії мистецтв в Україні презентовано низку робіт відомих українських художників: Анатолія Криволапа, Олега Тістола, Бориса Михайлова, ТіберіяСільваші, Віри Баринової-Кулеби. До них долучився Павло Маков, представник України на цьогорічній Венеційській бієнале; художниця Олеся Трофименко, чиї масштабні вишиті полотна влітку цього року стали натхненням для кутюрної колекції Dior.

ВИХІД 4, Павло Маков, 2021
ВИХІД 4, Павло Маков, 2021

Олеся Трофіменко, Dancing in the red room, 2022
Олеся Трофіменко, Dancing in the red room, 2022

Кошти від аукціону будуть спрямовані на капітальний ремонт будівель НАМУ та забезпечення обладнанням, підтримку науково-видавничої та виставкової діяльності НАМУ, проєктної програми за участі українських митців в Україні та за кордоном, діджитал-підтримку установи.

Тихий аукціон розпочнеться онлайн на сайті www.saveukraineculture.com 9 січня, після чого аукціон відбудеться у Лондоні 28 січня. За додатковою інформацією звертайтеся до The Natalia Cola Foundation.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.