До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Марлен Дітріх і Ельза Скіапареллі на виставці Сесіла Бітона у Лондоні

"Сесіл Бітон. 30 з 1930-х" – світське життя Нью-Йорка і Лондона 1930-х років в об'єктиві Сесіла Бітона на виставці у Лондоні.

Кар'єра Сесіла Бітона тривала 50 років. Чим він тільки не займався: дизайном інтер'єрів і костюмів, живописом і кіно, – але все ж головним у його житті була фотографія, а найпродуктивнішим періодом – тридцяті роки XX століття. 1929 року Бітон став штатним фотографом Vogue і Vanity Fair і зняв на плівку найцікавіших персонажів того часу – від Сальвадора Далі і Ельзи Скіапареллі до Волліс Сімпсон і Марлен Дітріх. Велика частина кадрів зроблена на його знаменитих вечірках в особняку "Ашкомбе".

Реклама
Дейзі Феллоуз в об'єктиві Сесіла Бітона, 1937 рік

Більше того, Бітон став справжнім хронікером ХХ століття – з його фотографій можна вивчати не тільки моду, а й мистецтво, та навіть світський етикет найяскравіших років ХХ століття. Бітон був високоосвіченою людиною: він закінчив Кембриджський університет, де вивчав мистецтво, літературу і фотографію. До слова, 2003 року у Лондоні опублікували мемуари фотографа, які вирізняються їдкістю і відвертими деталями про світську публіку його часу.

Ельза Скіапареллі в об'єктиві Сесіла Бітона

Виставка "Сесіл Бітон. 30 з 1930-х", з 15 жовтня 2018 до 15 січня 2019, Музей моди і текстилю, Лондон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.