До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лувр уперше за 228 років очолила жінка

Уперше за 228-річну історію Лувру музеєм керуватиме жінка. На посаду директора одного з найпопулярніших художніх музеїв світу Лоранс де Кар, нинішню очільницю Музею Орсе і Музею Оранжері в Парижі, призначив президент Франції Еммануель Макрон.

Лоранс де КарЛоранс де Кар

Лоранс очолює музей Орсе з 2017 року й Оранжері з 2014-го, де здобула визнання за організацію надзвичайних виставок. Де Кар змінила на посаді в Луврі Жан-Люка Мартінеса, який був президентом музею з 2013 року. Призначення де Кар може ознаменувати великі зміни в установі, що історично була консервативна у своїх уявленнях. Під керівництвом Мартінеса Лувр залишався тим, що він називав "класичним музеєм", і здебільшого опікувався історичними презентаціями робіт та експонатів, які вже були в колекції. Де Кар співпрацювала з Лувром раніше, хоча і не в його основній будівлі в Парижі — вона допомогла відкрити Лувр в Абу-Дабі у 2017 році.

Реклама
Лоранс де Кар

Більшість великих французьких музеїв жінки очолювали вкрай рідко. Коли Де Кар було призначено президентом Орсе у 2017 році, вона стала другою жінкою, яка зайняла цю посаду. У 2019 Palais de Tokyo уперше найняв на керівну позицію жінку — Емму Лавін. Центр Помпіду лише один раз очолювала жінка — Гелен Арвайлер, яка керувала музеєм з 1989 по 1991 рік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.