До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Louis Vuitton створили кофр для перевезення картини Вермеєра

Перевезення картин – складна і делікатна процедура, організації якої музеї та галереї завжди приділяють багато уваги. Не дарма: історії, коли творіння великих майстрів пошкоджуються під час перевезення, трапляються набагато частіше, ніж можна подумати. За даними Financial Times, 60% всіх страхових вимог щодо творів мистецтва пов'язані саме з результатами транспортного збитку. Наприклад, неприємна історія трапилася під час перевезення з Пушкінського музею в Москві в Музей образотворчих мистецтв Г'юстона "Портрета літньої жінки" Рембрандта: один з болтів, що утримував полотно на місці, порізав його під час падіння. А 2008 року 500-річна картина художника XVI століття Доменіко Беккафумі вислизнула зі своєї рами, коли її знімали з виставки в Національній галереї в Лондоні.

"Молочниця", Ян Вермеєр, 1658 рік

Нещодавно стало відомо, що амстердамський Rijksmuseum об'єднався з Louis Vuitton, щоб розробити кофр вищого рівня безпеки транспортування знаменитої "Молочниці" Яна Вермеєра. Полотно повинні перевезти з Амстердама в Королівський музей Уено в Токіо, де його покажуть в межах виставки "Змінюючи ситуацію: Вермеєр і голландське мистецтво" (вона триватиме до 3 лютого 2019 року).

Реклама
Скриня, в якій будуть перевозити "Молочницю"

За виготовленням особливого виду багажу часто звертаються саме в Louis Vuitton, адже історія компанії почалася саме з виробництва валіз. Першим незвичайним проектом бренду стала скриня-ліжко для італійсько-французького дослідника П'єра Саворньяна де Бразза ще 1905 року. Також на початку XX століття, коли стали популярними польоти на повітряних кулях, Луї Віттон створив непотоплюваний "аерочемодан", який в своєму первісному дизайні прикріплювався до гондоли повітряної кулі. А 2018 року Louis Vuitton втретє поспіль призначили зберігачем головного призу чемпіонату світу з футболу.

Скриня-ліжко П'єра Саворньян де Бразза

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.