До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Лист з фронту": виставка українських художників у Мюнхені

У музеї Haus der Kunst у Мюнхені відкрилася виставка українських художників, присвячена російсько-українській війні. Проєкт "Лист з фронту" був створений у лютому 2022 року, відразу після вторгнення російських військ в Україну. Виставку ініціював Музей сучасного мистецтва Castello di Rivoli Museo d'Arte Contemporanea, Ріволі-Турин, її куратори – український художник Микита Кадан та Джулія Коллетті.

AntiGonna (у колаборації з Микитою Каданом), Lucid Skin, 2019

На виставці показані переважно відеороботи та рухомі зображення. Українські художники й художниці, роботи яких можна побачити на цьому показі, сьогодні перебувають в окупованих українських містах, або стали біженцями прикордонних районів чи сусідніх країн. Вони мобілізуються в межах або за межами зруйнованої війною країни, боряться на відстані. Деякі з них не могли відновити свої диски, коли залишили власні домівки й студії. Тому цей проєкт може представити твори мистецтва лише в тому вигляді, у якому вони були збережені в цифровому форматі на серверах, iCloud та вебплатформах.

Реклама
Ярослав Футумський, 2019
Микола Рідний, NO! NO! NO!, 2017

"Що довші відстані між нами всіма є, то більше ми відчуваємо потребу об’єднатися, для тoго шoб зупинити російську агресію в Україні. Ми не могли б згуртуватися більше, ніж зараз, коли стикаємося з тим, що роки політичної боротьби ось-ось скінчаться й розтануть у диму", – коментують учасники проєкту.

Леся Хоменко, "Автопортрет", 2013

Учасники виставки: Ярослав Футимський, Катя Лібкінд, AntiGonna, Микита Кадан, Ярема Малащук і Роман Хімей, REP, Микола Карабінович, Дана Кавеліна, Данило Ревковський та Андрій Рачинський, Олексій Сай, Аліна Клейтман, Лада Наконечна, Юрій Лейдерман і Андрій Сільвестров, Микола Рідний, Леся Хоменко.

Виставка "Лист з фронту" працює в Haus der Kunst до 5 квітня 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.