До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Культурний фронт: 3 виставки українського мистецтва в Європі цього літа

Виставки українського мистецтва за кордоном гарна нагода говорити зі світом мовою мистецтва. Нижче ми зібрали найважливіші виставки українського сучасного мистецтва, що пройдуть влітку в Іспанії, Нідерландах та інших країнах. Якщо ви зараз перебуваєте в Європі, завійтайте на них та підтримайте українських художників.

Art for Freedom, Марбелья, Іспанія

З 8 по 10 червня в Wadström Tönnheim Gallery

Реклама

В іспанському місті Марбелья на початку липня покажуть розкішну колекцію українського мистецтва. Кураторка проєкту Світлана Старостенко зібрала в Art for Freedom creme de la creme сучасного українського мистецтва: тут і чи не найпопулярніший український скульптор Назар Білик, і зірка Паркомуни Валерія Трубіна, і фешн-фотограф Іван Цюпка, і авторка неймовірних витинанок Дар'я Альошкіна, її ажурні фантастичні полотна-витинанки читачі пам'ятають з виставки Vogue UA Futurespective. Мета Art for Freedom – презентувати сучасну українську культуру у світі та зміцнити професійні зв'язки між іспанськими колекціонерами та актуальним українським мистецтвом. Проєкт представить 26 робіт 15 українських авторів.

The Captured House, Амстердам

З 7 по 14 липня

"Захоплений дім" – це Історія війни в Україні очима 50 сучасних художників. Виставка бере початок з проєкту Artists Support Ukraine, що був ініційований засновницею Port.agency Катєю Тейлор і Володимиром Кадигробом ще у 2014-му, під час війни на сході країни. Проєкт закликає світову культурну спільноту виступити на підтримку України. Це pop-виставка воєнних робіт українських митців, що вже була показана в Італії та Німеччині і далі крокує Європою та світом. Свої антивоєнні роботи представляють українські художники Алевтина Кахідзе, Антон Логов, APL315, Данило Галкін, Юлія Бєляєва, Маша Шубіна, Олексій Золотарьов та інші.

Stages, Відень

З 4 по 29 червня в галереї Albert art

Stages ("Етапи") – спільний проєкт українських художниць Олени Штепури й Ксенії Дацюк та австрійської мисткині Еріки Навас. Художниці познайомилися у Відні, де українські мисткині тимчасово перебувають через війну в Україні. Основна тема проєкту — етапи прийняття неминучого. За допомогою зображення тілесності художниці передають емоційні стани людини – через рух або нерухомість тіла. "Прийняття себе й реальності нині найважчий процес для всіх українців, — говорить художниця Ксенія Дацюк. – Ми маємо навчитися прощати собі інколи нашу бездіяльність, нерухомість, адже кожен із нас боїться, що замало робить для перемоги. Експозиція Stages — про шлях до себе".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.