До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди піти в жовтні: 4 найкращі виставки в Києві

Гостросоціальні проекти молодих художників, унікальний архів київського фотографа Ірини Пап й іронічний Ігор Гусєв – в жовтні в київських музеях і галереях буде ненудно.​

Фестиваль молодих художників

До 29 жовтня в Мистецькому Арсеналі

Реклама

<b>мыстецкий арсенал</b>

"Сьогодні, що так і не настало", – так звучить тема великого фестивалю молодих художників, який впродовж жовтня можна подивитися в Мистецькому Арсеналі. Троє молодих і сміливих кураторів – Катерина Філюк, Єлизавета Герман і Марія Ланько – запропонували художникам порефлексувати на тему альтернативного "сьогодні". Обрали 67 художників з усієї України – від маленьких сіл на західній Україні до столиці. Проекти вийшли гострі й дуже особисті: так, Данііл Галкін зробив в просторі музею пандуси для людей з обмеженими можливостями, якими не можна користуватися – наприклад, один з пандусів прибитий до підлоги. Цим Галкін недвозначно натякає на те, як держава ставиться до проблем людей з інвалідністю. Лія Достаєва присвятила свій проект переселенцям з Донбасу – художниця сама переселенка. А художник Вова Воротньов представив продовження свого гучного проекту "ЗА / СХІД": влітку він пройшов близько тисячі кілометрів з рідного шахтарського Червонограда на заході в інше шахтарське місто – Лисичанськ – на сході з шматком вугілля. В "Арсеналі" він відтворив умовну кімнату мандрівника.

"Гра в минуле"

С 5 октября по 19 ноября в "Изоляции"

<b>выставки-изоляция</b>

Ірина Пап – легендарний український фотожурналіст, одна з кращих жінок-репортерів світу. У 1950-70-хх роках Пап знімала для головної газети в країні – "Известий", документуючи життя звичайних киян (наприклад, саме вона зробила перше фото реконструйованого Хрещатика з висоти пташиного польоту). У 90-ті роки архів Пап врятував фотограф Валерій Мілосердов, й тепер його частину можна побачити в "Ізоляції". Куратор Катерина Філюк вважає, що така виставка – дивовижний досвід для сучасного глядача: розглядати "живі" фотографії сьогодні не заведено і не модно, а ще 50 років тому фотографія була головним способом розповісти світові цікаву історію.

New Work

З 27 вересня по 22 жовтня в Voloshyn Gallery

<b>Игорь Гусев</b>

Одесит Ігор Гусєв представляє в Києві свої нові роботи, які він об'єднав у виставку зі скромною назвою New Work. Тут є все, що властиве для Гусєва, представника нової хвилі українського мистецтва – і, в першу чергу, це контраст між ідилічною картинкою й іронічним змістом.Роботи написані ніби в техніці класичного живопису, але то тут, то там картини пронизують смужки, які виникають на телеекрані при перешкодах в передачі зображення. Очікувати від Гусєва можна чого завгодно. Наприклад, на картині "Шерех" зображена дівчина в білому чепчику й червоному плащі – ну точнісінько героїня популярного серіалу "Розповідь Служниці". Картину Гусєв написав в 2016, за рік до прем'єри серіалу.

Данііл Галкін. "Відео"

З 22 вересня по 22 жовтня в Щербенко Арт Центрі

Весь жовтень в Щербенко Арт Центрі можна дивитися виставку Данііла Галкіна – фіналіста PinchukArtCentre Prize, одного з найцікавіших художників в Україне. 32-річного Галкіна добре знають як автора радикальних інсталяцій та відео. Куратор Марина Щербенко зібрала на виставці головні відеороботи Галкіна за останні 10 років – в основному це гострі, соціально-критичні проекти.

Читайте також:

5 виставок, які варто відвідати в Парижі

Плани на осінь: головні виставки сезону

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.