До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минув перформанс художниці Ельміри Шемседінової та Eisenberg Paris

29 липня в Центрі сучасного мистецтва М17 відкрилася виставка "Futurespective: майбутнє очима українських художників". На вернісажі відбувся перформанс художниці Ельміри Шемседінової й бренду Eisenberg Paris.

Перформанс Ельміри Шемседінової присвячений колекції Eisenberg Paris — Les Essentiels du Maquillage. Полотно художниці натхнене палітрою декоративної косметики з колекції й намальоване в ніжних пастельних тонах — бузковому, ліловому, приглушеному рожевому. Називається картина "Іриси" й присвячена улюбленим квітам Ельміри.

Реклама
Ельміра Шемседінова й кураторка виставки Vogue Futurespective Світлана Старостенко

Ельміра Шемседінова — молода українська художниця-монументалістка, представниця прославленої мистецької родини: її дідусь — відомий український архітектор Ірфан Гафарович Шемседінов. Ельміра працює в різних техніках — зокрема, з олійним та акварельним живописом і графікою. За словами кураторки виставки Світлани Старостенко, живопис Ельміри у своїй ніжній тональності, у невисокому градусі насиченості кольору, тонко "римується" з палітрою колекції Les Essentiels du Maquillage. Яскрава декоративність ірису — квітки, до якої часто звертається авторка у своїх роботах, — це якась художня алюзія на декоративну косметику.

За словами художниці, робота над полотном тривала кілька днів, а найцікавішим у цьому процесі було підготування етюдів з натури. Безпосередньо під час вернісажу всі охочі, взявши в руки пензлі й акрилові фарби, могли допомогти Ельмірі закінчити полотно, і в такий спосіб долучитися до мистецтва. Побачити картину "Іриси", а також проєкти інших українських художників можна в артцентрі М17 до 28 серпня.

<b>айзенберг_репортаж</b>

Довідка Vogue

Ельміра Шемседінова на очах гостей вернісажу закінчила свою роботу, написану в одній колірній гамі з колекцією макіяжу Eisenberg — головного б’юті-партнера експозиції. Елементи косметики Ельміра використовувала в створенні картини, а підписала полотно тушшю.

Резидент Монако, марка Eisenberg — експерт у засобах для догляду і в ароматах. У 2019 бренд запустив розкішну колекцію макіяжу Les Essentiels du Maquillage: вишукані паковання, прості лінії, базові кольори. Крім візуального wow-ефекту, косметику вирізняє склад: він збагачений формулою Trio-Moleculaire®, що насичує шкіру киснем і доглядає за нею. Цитокін відповідає за наповнення клітин енергією, біостимулін насичує шкіру киснем, а ензими відновлюють її. Шкіра, вії й губи матимуть гарний і природний вигляд.

<b>eisenberg_косметика</b>

Концепція лінійки макіяжу — Less is More, "Менше — означає краще". Тому неочевидна зірка колекції — Perfecteur Teint Express, праймер під макіяж, який робить шкіру оксамитовою, вирівнює мікрорельєф і тон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.