До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Інституціалізація" – перша виставка вуличної фотографії в Києві

30 червня, рівно один день, в Києві триватиме фотовиставка "Інституціалізація". Її мета – показати, чим є сучасна вулична фотографія.

Серед учасників виставки – молоді і вже відомі українські фотографи, багато з яких є контриб'юторами і постійними фотографами українського Vogue. Це фотодует з Івано-Франківська Synchrodogs, який зняв 2016 року ювілейну обкладинку українського Vogue, присвячену триріччю журналу; Армен Парсаданов, який багато працював не лише з Vogue, а й з українськими дизайнерами – наприклад, з Машею Ревою; Христина Подобєд і Женя Волков – переможець конкурсу фотографії, який проводив Vogue UA; Мішка Бочкарьов, художник Вова Воротньов, Віталік Мельников та інші.

Реклама

"Інституціалізація" – перша виставка архіву Ukrainian Photography Institute (UPI). "Це ініціатива для надання імпульсу фотоспільноті, об'єднання однодумців для створення нових стратегій розвитку", – розповідає один із засновників Українського інституту фотографії, Мішка Бочкарьов.

Виставка відбудеться в форматі open air на Андріївському узвозі. За законами недовговічного стрит-арту, вона триватиме один день і представить колекцію вуличної фотографії в широкому розумінні цього жанру. Фотографи виступають у ролі антропологів і соціологів, глядачі створюють перформативний елемент, експонати стають "дзеркалом" суспільства.

Тема виставки досить широка: вулична фотографія і урбаністика. Андріївський узвіз обрали місцем проведення не випадково: з одного боку, пояснює Мішка Бочкарьов, "ми іронізуємо над цим місцем іноді поганого смаку. Але в той же час Андріївський узвіз має сакральне значення для розуміння культури в масах нашого суспільства, тому нам хочеться саме там показати наше бачення вуличної фотографії та нашої спільної реальності".

Виставка вдалася об'ємною, близько 1000 фотографій. Велика частина представляє вуличні пейзажі і деталі, в які вплетені портрети і вулична мода.

"Інституціалізація" відбудеться 30 червня на Андріївському узвозі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.