До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ілюстрації Марі Кінович та історії військових на виставці "Вдягаю піксель"

В межах фестивалю "Книжковий Арсенал" до 2 червня включно можна побачити виставку "Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу". Це захопливий документальний проєкт, що розповідає про людей різних професій — від психологів і дизайнерів до журналісток і програмістів, які знайшли свій шлях у ЗСУ.

Реклама

Основою проєкту стали роботи відомої української ілюстраторки Марі Кінович, що співпрацює з британським видавництвом Penguin Random House, Facebook та виданням The Economist, створені на основі циклу відеорозповідей військовослужбовців. Яскраві та зворушливі роботи Кінович, в яких вона створює цілий всесвіт талановитих людей, які служать у війську, впізнаються з першого погляду, адже на початку повномасштабного вторгнення її малюнки, у яких художниця передавала одночасно біль та сміливість, що живуть у кожному з українців, облетіли соцмережі та стали символом українського спротиву.

Герої виставки — українці, які знайшли застосування своїй цивільній професії у Збройних силах. Серед них, наприклад, пресофіцерка Анастасія Блищик, героїня проєкту vogue.ua "Листи з фронту". До повномасштабного вторгнення Анастасія працювала тележурналісткою, проте вже тоді думала доєднатися до війська. Свій шлях на службі розпочала влітку 2022 року, переживши окупацію дому, евакуацію батьків та загибель на фронті коханого — військовослужбовця Олександра Махова, у минулому теж тележурналіста. Сьогодні Анастасія виконує функції пресофіцерки однієї з бойових бригад.

Також серед героїв проєкту — відомий графічний дизайнер Тарас Іщик, результати роботи якого щодня бачать мільйони українців. Адже саме він — людина, яка змінила дизайн Збройних Сил України. Завдяки йому ЗСУ отримали оновлений бренд, базований на українських історичних традиціях. Створити таку систему Тарасові допоміг досвід роботи артдиректором в одному з найбільших українських видавництв, де він працював до вторгнення.

У своїх інтерв'ю, що стали частиною виставки, герої наголошують: щасливі, що змогли реалізувати свої професійні навички, від дизайну до програмування, в Збройних Силах.

Тарас Іщик

Виставка "Вдягаю піксель" представлена на фестивалі "Книжковий Арсенал". Це спільний проєкт Мистецького Арсеналу та Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ. Вона триватиме до 2 червня. Куратори проєкту — Олександр Михед та Наталка Станько.

Фото: Медіацентр ЗСУ; Настя Телікова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.