До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіша: 8 головних подій зими

Концерт Лани Дель Рей, виставка Дори Маар у Лондоні і класична музика в одному з найгарніших залів світу, Ельбській філармонії: готуємося до зимових канікул і складаємо вішлист з найцікавіших подій сезону.

Виставка Дори Маар у Tate Modern

Дора Маар була успішною художницею, фотографинею і музою Пабло Пікассо. Її експериментам з фотоколажами присвячена виставка в Tate Modern.

Реклама

Dora Maar, Tate Modern, з 20 листопада 2019 до 15 березня 2020 року

"Рік Мавпи", книжка Патті Сміт

"Рік Мавпи" – нова книга рок-зірки 1970-х Патті Сміт, яка і в 72 роки веде бурхливе життя: пише антивоєнні пісні, подорожує і бере участь у мітингах Партії зелених. Мемуари "Рік Мавпи" охоплюють лише рік з життя авторки – 2016-й.

"Рік Мавпи", Патті Сміт, видавництво Knopf

Балет Switch у Нідерландському театрі танцю

1978 року культовий хореограф Їржи Кіліан влаштував революцію, коли поділив артистів Nederlands Dans Theater на дві вікові трупи: до NDT1 увійшли танцівники віком до 24 років, до NDT2 – старші, до 41 року. Так Кіліан дав змогу розкритися одним артистам і подовжив балетний вік іншим. Раз на рік NDT1 і NDT2 об'єднуються у програмі Switch', щоб скласти загальну постановку: танцюристи одночасно і режисують, і танцюють, а також займаються маркетингом і просуванням шоу. Його ідея – показати, що у творчості немає меж.

Switch', 18, 19 і 20 січня, Гаага, Нідерландський театр танцю

Концерт в Ельбській філармонії

У грудні в Ельбській філармонії рідкісні твори Дьордя Лігеті прозвучать у виконанні оркестру Північнонімецького радіо під керівництвом геніального диригента Кшиштофа Урбанські.

15 грудня, Ельбська філармонія, Гамбург

Концерт Лани Дель Рей

Шостий студійний альбом Norman Fucking Rockwell Лани Дель Рей – медитативний і чуттєвий водночас. У лютому 2020 року Лана вирушить з ним у велике турне від Амстердама до Сан-Паулу.

Гастролі Лани Дель Рей розпочнуться 21 лютого в Амстердамі

Виставка "Доротея Ланг. Слова і картини" в MoMA

5 місяців і пів мільярда доларів знадобилось на реконструкцію MoMA. Найпопулярніший музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку отримав дві нові будівлі площею 4 тис. м2. У нових просторах розмістять хіти із зібрання музею, а найочікуваніша виставка зимового сезону буде присвячена майстру документальної фотографії – Доротеї Ланг.

Виставка "Доротея Ланг. Слова і картини", MoMA, з 9 лютого до 2 травня 2020 року

"Маленькі жінки"

Ґрета Ґервіґ, головна надія феміністського кіно, зібрала чудовий склад в екранізації роману Луїзи Мей Олкотт під назвою "Маленькі жінки". У стрічці знялися: Меріл Стріп, Сірша Ронан, Лора Дерн, Емма Вотсон, Тімоті Шаламе і Луї Гаррель. Найкращі сцени, зважаючи на трейлер, дісталися дуету Шаламе і Ронан: Сірша грає Джо, найбільш характерну і жорстку з сестер Марч, а Шаламе – закоханого в неї багатого юнака.

"Маленькі жінки", в прокаті – з 25 грудня, в Україні – з 30 січня 2020 року

"Караваджо і Берніні" у віденському Музеї історії мистецтв

Артемізія Джентілескі – найуспішніша італійська художниця епохи Бароко. Її меценатами були Козімо II Медичі і Карл I, вона подорожувала світом і стала першою в історії жінкою-членом Академії мистецтв у Флоренції. В 19 років Джентілескі зґвалтували, після чого вона пережила принизливий судовий процес. Після цього важкого досвіду художниця писала тільки владних жінок: на її найвідоміших картинах зображені Юдиф, цариця Савська і Клеопатра. Джентілескі – єдина художниця з 33 учасників масштабної виставки "Караваджо і Берніні", присвяченої бароко. Виставку збирали по крупинках з 40 музеїв з усього світу.

"Караваджо і Берніні", віденський Музей історії мистецтв, до 19 січня 2020 року

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.