До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

CRASH TEST: у Парижі відкривається виставка дуету thetOOth&therOOt

Дует Нікіти Кравцова і Камій Саньє-Кравцової представляє нову серію робіт Crash Test, яка продовжує тему абсурдного відображення масштабної катастрофи Армагедону.

Фото: Manuel Obadia-Wills

Робота над нею почалася під час резиденції Flux Factory у Нью-Йорку 2016 року. Галерея розміщена в Квінсі, неподалік таксопарку і приватних гаражів. "Мені здається, це сильно надихало Нікіту: він постійно фотографував зіткнення автівок. Вони мали катастрофічно вражаючий вигляд", – розповідає Камій. Нікіта зізнається, що його зачаровує, як після катастрофи машини стають самостійними арт-об'єктами, які виникли в результаті трагедії.

Реклама

Проєкт Crash Test – про амбівалентність трагедії. "Автомобільна, залізнична або авіакатастрофа зачаровує, але в той же час ми прагнемо витіснити цю подію зі своєї свідомості", – вважають художники.

Серія Crash Test виконана у звичній для thetOOth&therOOt техніці. Це полотна з вишивкою і текстильними колажами, вирізаними зі старих кухонних рушників. Першу роботу зробили якраз завдяки вдалій знахідці. На одній з вінтажних яток вони знайшли рушник із зображенням потяга. Потім доповнили роботу іншими засобами пересування – каретами і ретромобілями.

"Галерея Mansart відома тим, що підтримує молодих або вже успішних іноземних художників, які ще мало відомі у Франції. Саме тому мені і хотілося організувати в ній виставку thetOOth & therOOt, – каже куратор Наталя Гузенко-Бодьє. – Серію Crash Test покажуть вперше. Художники надихалися знаменитими роботами Арнольда Одерматта, але представили аварії у стилі поп-арту. За поверхневою безпекою ховається більш глибокий і трагічний сенс. Але чи всі зможуть його розгледіти? Яскравий кітчевий світ соцмереж встиг змінити наше ставлення до реальності".

До виставки художники придумали перформанс: пройти краш-тест для всіх охочих. Зробили з картонних коробок м'яті, ніби після аварії, автівки, до відкриття виставки пройшлися з ними по паризьких вулицях, де запрошували перехожих сфотографуватися за кермом авто. Відвідувачі виставки теж зможуть у них "сісти", як на атракціоні, і зробити фото на пам'ять.

6-22 вересня, La Galerie Mansart, Париж

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.