До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що варто побачити на виставці Frieze London 2018

З 4 до 7 жовтня в Лондоні триватиме Frieze London – одна з небагатьох арт-ярмарків, присвячених тільки сучасному мистецтву. У програмі – і молоді художники, і легенди. Vogue UA розповідає, що варто побачити в Риджентс-парку вже цих вихідних.

Frieze London
"На кухні" Гелен Чадвік, 1977

Цього року на Frieze London яскраво виражена тема girl power. Огляд виставки варто почати з секції Social Work, яку присвятили феміністкам ХХ століття. На Social Work представлять найяскравіші роботи на теми: від афрокарибських полотен британської художниці Соні Бойс до провокаційних анатомічних скульптур американської актриси Гелен Чадвік. Галерея Pilar Corrias відсвяткує свій 10-й день народження показом робіт кількох важливих жінок-художниць, включно з Тшабалалу Селф, яка пише тільки темношкірих героїнь. Галерея Hollybush Gardens представить роботи зірки сучасного мистецтва – володаря премії Тернера 2017 року, Лубайни Хімід, яка присвячує свої картини політичним і соціальним проблемам африканської діаспори в Британії. Галерея The Modern Institute цього року робить ставку на художницю з Глазго Кеті Вілкс – до слова, 2019-го Кеті представить Великобританію на Венеціанській бієнале.

Реклама
Frieze Focus
"Межі №2" Уріель Орлов, 2015

Секція Focus присвячена новим молодим талантам і обов'язкова до відвідування. У лайн-апі 2018 року неонові роботи художника з Гонконгу, Вонга Пінга, які нагадують ретро-відеоігри, серія картин "Амелі" художниці Пенні Горинг, яка малює відрубані голови, святих, чумні квіти, зламаних коней і дивні рослини, а також робота Уріеля Орлова "Ботанічний театр" – гігантський гербарій, покликаний звернути увагу глядача на роль рослин в нашому світі.

Frieze Film

Кіносекція цього року зосереджена навколо теми контролю і впливу. Наприклад, художник Пол Пфайффер досліджує найяскравіші форми відданості у всьому світі – від затятих підлітків-шанувальників Джастіна Бібера до безглуздих телевізійних проповідників в американських мегацерквах. Також варто звернути увагу на потужний фільм Люсі Равена про вулканічне сміття – він натхненний наслідками виверження вулкана Пінатубо 1991 року на Філіппінах і акцентує увагу на проблемах екології.

Frieze Talks

За останні кілька років дискусійні панелі в рамках Frieze стали "фішкою" всієї програми. Цього року одна з найцікавіших подій – лекція культового фотографа Нан Голдін, яка розповість про те, чим була натхненна її знаменита серія "Балада про сексуальну залежність і подяку".

Frieze Masters
"Сп'янілі аскети" Pemji Opague, кінець XVIII століття

Єдина секція, на якій можна побачити старе і класичне мистецтво. Цього року часовий відрізок, який досліджує Friese Masters – п'ять тисяч років. Від архаїчних арктичних скульптур до гобеленів XVIII століття – всі вони доступні для покупки. Також на ярмарку можна буде побачити і придбати роботи Едгара Дега, Василя Кандинського, Ман Рея і Доротеї Ланж.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.