До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У вітринах київського Будинку одягу пройде виставка "Об’єкт бажання"

На три ночі, з 19 по 21 червня, вітрини київського Будинку одягу перетворяться на виставковий простір.

Борис Кашапов, Untitled, 2020

Вітрини створені для того, щоб перетворювати речі на об’єкти бажання. Але що відбувається з мистецтвом, коли воно потрапляє до вітрин? Про це міркують кураторки Марія Вторушина й Леся Кульчинська. Упродовж карантину шість київських художників взяли участь у резиденції Set Art Laboratory, яку ініціювала галерея Set і Владислав Баторшин. У виставці беруть участь Борис Кашапов, Стан Квітко, Kinderseele, Олена Сіятовська, Лілія Чавага, Оксана Чепелик.

Реклама
Оксана Чепелик, Gaiya ("Гея"), кадр з відео

"Для художників ізоляція виявилася складним, але плідним часом, — розповідає співкураторка виставки Марія Вторушина. — Роботи учасників виставки — це осмислення досвіду, який вони отримали за перші місяці резиденції. Самоізоляція стала можливістю опрацювати й знайти форму для втілення того, що вислизає в повсякденному житті. Тому в тексті та в експозиції ми зі співкураторкою Лесею Кульчинською використовуємо відсилання до сюрреалізму, зокрема до робіт Луїса Бунюеля і його фільму "Цей невиразний об’єкт бажання". Вночі все стає не тим, чим здається, — або починає здаватися не тим, чим є. Це одна з причин, через які виставка проходить саме вночі. Ну й відео Бориса Кашапова, Оксани Чепелик і Стана Квітко у вітринах добре сприйматиметься саме вночі".

Kinderseele, Untitled, 2020

"Об’єкт бажання" обіцяє стати цікавим досвідом для глядача. Куратори пропонують "тинятися серед вітрин, нічого не привласнюючи". "Використовуйте цю можливість, щоб з’ясувати власні відносини з недоступним. Що ви відчуваєте, коли до чогось спокусливого неможливо доторкнутися? Або якщо щось не піддається розумінню? Чи лякає вас це?"

У межах проєкту пройде два перформанси. 19 червня (від 21:00 до 23:00) і 20 червня (від 12:00 до 21:00) — перформанс Олени Сіятовської "Felt Cute". Художниця на день переїде у вітрину Будинку одягу на Львівській площі й документуватиме свою присутність в інстаграм-сторінці @felt_cute_performance. А 20 червня (від 16:00 до 21:00) Борис Кашапов проведе перформанс "Тільки для чоловіків" у Міській перукарні на Воздвиженській, 48. Учасники отримають послуги манікюру від художника.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.