До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про виставку Expectative художника Василія Савченка

30 серпня в галереї MASLO в Хмельницькому відкривається виставка художника Василія Савченка, присвячена ідеї людини.

25-річний львів'янин Василій Савченко – учасник резиденцій в Польщі, Іспанії, США, Португалії, Румунії; призер конкурсу "МУХі" кураторки Марини Щербенко, учасник бієнале молодого мистецтва в Мистецькому Арсеналі. Торік Василь отримав ступінь магістра в Академії сучасного мистецтва у Вроцлаві. У Польщі, під час арт-стипендії Gaude Polonia, він почав роботу над циклом монументальних робіт, які стали основою виставки Expectative в Хмельницькому. Виставка присвячена ідеї антропоцентризму.

Реклама
Василій Савченко

"Натхненням для цього циклу стало сучасне розуміння гуманістики, запропоноване ще Леонардо да Вінчі, сприйняття світу через призму антропоцентризму", – розповідає Василій. У цій серії художник візуалізує ідею людини. Він створює монументальний графічний проєкт: в його баченні це велетень, якому він буквально заглядає під шкіру. Експозицію автор будує на протиставленні мікро- і макрокосмосу один одному. Те, що за визначенням є масштабним макрокосмосом, художник лаконічно представляє традиційною графікою. На противагу цьому мікрокосмос стає монументальним, за розміром – кілька метрів.

Василій Савченко працює з різними медіа. Це і графіка – цього року він здобув перше місце на конкурсі Ukrainian Young Book Design Awards за роботу над книжкою "Моє Курікулум Вітте"; і театральне мистецтво – два роки тому Василій створив сценографії для опери "Краковіаци і гуралі" у Вроцлаві; а ще – живопис, графічний дизайн, анімація, принти.

Виставка Expectative триватиме в галереї MASLO в Хмельницькому з 30 серпня до 30 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.