До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про виставку Dior: from Paris to the World

До 3 березня 2019 року в Денверському художньому музеї (штат Колорадо, США) працюватиме виставка Dior: from Paris to the World. Унікальна ретроспектива присвячена творінням haute couture, які покажуть через ескізи, фотографії, фільми, аксесуари і експонати, пов'язані з парфумерією та косметикою Dior. Вони розповідають про більш ніж сімдесятирічну історію Будинку моди, а також про любов Крістіана Діора і його послідовників до подорожей і культур різних народів світу.

"Як паризький кутюр'є, я повинен був передбачити, що припаде до душі не тільки француженкам, але і елегантним жінкам з усього світу", – писав Крістіан Діор у своїх мемуарах.

Відвідувачів супроводжує протягом виставки стрічка-річка, що згинається схоже до плавних ліній жіночого тіла, які завжди прагнув підкреслити Крістіан Діор. Таким чином, архітектор Сехей Сігемацу вшановує творчість модельєра.

Реклама
Dior: from Paris to the World

Протягом п'ятнадцяти тематичних просторів, гості занурюються в історію Dior і дізнаються про те, як з'явилися на світ знакові вироби, такі як жакет Bar – невід'ємна частина багатющої спадщини Будинку. Ідеєю непідвладної часу елегантності об'єднані революційний стиль Крістіана Діора, творча сміливість Іва Сен-Лорана, м'які силуети Марка Боана, розкіш Джанфранко Ферре, екстравагантність Джона Гальяно, чисті лінії Рафа Сімонса і феміністський погляд Марії Грації К'юрі. Не забуті і Ladies in Dior – музи, замовниці, натхненниці, завдяки яким легенда Dior, що зародилась в особняку на авеню Монтень, 30, облетіла весь світ.

Dior: from Paris to the World

Місце для виставки обрали невипадково. Легендарний француз був міцно пов'язаний з США. Під час своєї першої подорожі по ту сторону Атлантики Крістіан Діор, крім Далласа, відвідав Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Чикаго і привіз з собою чимало яскравих спогадів, які стали натхненням для моделей з промовистими назвами: пальто Arizona з вовни полум'яно-червоного кольору, пальто Texas з мотивом "гусяча лапка", сукня-футляр Nuit de Chicago ... Ще через десять років, 1957-го, модельєр з'явиться на обкладинці знаменитого американського журналу Time. У пошуках нових відкриттів він знову вирушає на західне узбережжя США, де на рік раніше спільно з лос-анджелеською маркою Cole of California була випущена його перша лінія купальників.

<b>выставка диор в денвере</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.