До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що цікавого покажуть на ярмарку Арт Базель у Гонконзі

З 29 до 31 березня в Гонконзі відбудеться Арт Базель – одна з ключових подій у світі мистецтва. Цього року в Азію їдуть 240 галерей з усього світу. Про найцікавіше знає Vogue.ua.

Китайська каліграфія

Найгучніший локальний проект на ярмарку представить Galerie du Monde, яка вже 40 років займається тільки сучасним китайським мистецтвом. Галерея покаже на ярмарку проект двох ключових арт-груп післявоєнного Китаю: Fifth Moon Group і One Art Group. З 1960-х років минулого століття вони займаються інтерпретацією тисячолітньої китайської традиції каліграфії. Вважають, що саме ці художники дали новий імпульс живопису тушшю в сучасному Китаї.

Реклама

Роботи художника з Тайвані Wu Chi-Tsung, 2018
Поп-ап клуб Prada

Тільки два дні, 27 і 28 березня, в Гонконзі працюватиме ексклюзивний закритий клуб Prada Mode Hong Kong. Італійський модний Дім часто бере участь в Арт Базелі, зазвичай відкриває на час роботи ярмарку поп-ап-клуб. Цього разу клуб розмістився в історичній будівлі ХІХ століття, на другому поверсі мистецького центру Tai Kwun. Всього лише протягом двох днів тут можна буде побачити фотоінсталяцію "Ляльковий дім" фотографа Джеймі Даймонда, яка у своїх роботах розмірковує про гендер і соціальні ролі. Також у клубі відбудеться презентація культурної ініціативи Prada Invites.

Фото: Affa Chan/Hong Kong Tatler
Егон Шиле в Гонконзі

Егон Шиле, яскравий представник австрійського експресіонізму, прожив лише 28 років, але залишив неймовірно сучасну спадщину. Серію робіт Шиле, виконаних на папері в період з 1910 до 1918 року, покаже в Гонконзі галерея Richard Nagy.

Eva Freund in Blue Hat, 1910
Зірки

Зірки світового мистецтва в Гонконг привезе французька галерея Perrotin. На Арт Базелі французи представлять нові проекти Даніела Аршама, Такасі Муракамі, вуличного художника JR. Також на стенді галереї варто знайти масштабні живописні полотна китайського художника Сюй Чженя, великого друга Ай Вейвея, відомого своїми іронічними політичними роботами.

Скульптура

Галерея Девіда Цвірнера представить у Гонконзі роботи однієї з найвідоміших сучасних жінок-скульпторів, американки Керол Бове. Художниця, яка представляла на торішній Венеційській бієнале Швейцарію, робить абстрактні скульптури з металу і побутових матеріалів, з допомогою яких примушує глядача по-новому ставитися до звичних речей.

Скульптура Керол Бове

Фото: artbasel.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.