До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Воєнна фотографія та музика Сильвестрова: гід фестивалем Bouquet Kyiv Stage

З 5 по 7 серпня на території заповідника "Софія Київська" триватиме мистецький фестиваль Bouquet Kyiv Stage. У програмі — фотовиставка воєнної документалістики, кінопрограма, концерти класичної та сучасної музики.

Bouquet Kyiv Stage
"Війна". Фотовиставка Олександра Глядєлова

Якщо маєте змогу відвідати тільки одну подію на цьому фестивалі, то хай це буде виставка легендарного українського фотографа й документаліста Олександра Глядєлова. Понад 30 років він висвітлює гострі соціальні проблеми та воєнні конфлікти: раніше це були Чечня, Нагорний Карабах, Сомалі, а останні 8 років — на жаль, Україна. На виставці можна побачити кадри, зокрема з Ірпеня — колись затишного передмістя Києва, оточеного сосновими лісами, а нині вщент знищеного обстрілами окупаційних військ. Глядєлов знімав евакуацію мирного населення з розтрощеного вибухами містечка через зруйнований міст, що тривала під неперервними обстрілами. До експозиції також увійшли світлини з Бучі, Гостомеля, Бородянки, Мощуна, Харкова, Запоріжжя, Чугуєва, Малої Рогані, Бахмута й Краматорська. Оптика Глядєлова — уважна, людяна та гуманістична.

Реклама

Куратор виставки — Олег Соснов.

5 серпня — 4 вересня; Хлібня

"I found the answer". Концерт Олі Чернишової та Root Froot Conbo

Яскрава джазова співачка Оля Чернишова й гурт представлять на фестивалі незвичайну музичну програму. Вона називається "I found the answer" — за назвою відомого госпелу Махалії Джексон. "Ми зібрали наші улюблені госпел і джазові пісні, об’єднані темою пошуку любові та справжнього сенсу життя", — кажуть музиканти. Зі сцени прозвучать композиції Ніни Сімон, Сари Вон і Сестри Розетти Тарп.

5 серпня, 18.00, Золоті Ворота

"Культура vs війна". Цикл стрічок про митців, що пішли на війну
Війна в Україні очима Сергія Михальчука

У межах кінопрограми фестивалю відбудеться презентація документального циклу "Культура vs війна". Він присвячений кіномитцям, що пішли на війну та захищають нас на передовій. Перші два документальні фільми-новели присвячено кінооператору й фотохудожнику Сергієві Михальчуку та актору й режисеру Ахтемові Сеітаблаєву (режисер Кадім Тарасов).

5— 7 серпня, Хлібня

Колискові. Nazgul Shukaeva trio

Колискові пісні зачаровують кожного, хто їх чує. В них — уся безмежна материнська любов і ніжність, простота та народна мудрість, що передається і покоління в покоління. Наймелодійніші колискові завжди забарвлені добром і тугою, сповнені прагненням народу виплекати найкраще в душах… Виконує програму співачка Назгуль Шукаєва, володарка рідкісного діапазону від горлового співу до сопрано, що дає їй змогу виконувати як автентичний фолк, джаз, так і сучасну академічну музику.

6 серпня, 15.00, Золоті Ворота

"Заради Життя". Фотовиставка Єлизавети Клюзко

Проєкт фотографині та режисерки Єлизавети Клюзко присвячений особливо зворушливій темі — жінкам, що виношують дітей під час війни. "Ці світлини є історичним художнім документом епохи, — розповідає авторка. — Вони розкажуть нашим нащадкам про те, як ми перемагали. За кадром залишається спогад, як під час спуску закриву камери лунає повітряна тривога. Кожна з вагітних на мить здригається, але вже за секунду знову сміливо дивиться в об’єктив. У її погляді відчуваєш спокій, що передається й тобі. Ти розумієш, що ми непереможні".

5— 7 серпня; Сад

Концерт Ансамблю класичної музики імені Б. Лятошинського

Один з найцікавіших музичних оркестрів України, ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського, дасть концерт у легендарних стінах Софії Київської. В програмі вечора — музика українських композиторів минулого й сучасності: Миколи Леонтовича, Миколи Лисенка, Євгена Станковича та Вікторії Польової.

7 серпня, 18.00, Софійський собор

Фестиваль триватиме з дотриманням заходів безпеки: події відбуватимуться не на відкритій сцені, а в Софійському соборі, Хлібні, на території Золотих воріт і під Ясенем. У разі оголошення повітряної тривоги гостей запросять перейти в безпечне укриття на території "Софії Київської".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.