До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як розважитися під час карантину: 5 розкішних віртуальних музеїв

Відвідувати улюблені музеї, не виходячи з дому, цілком реально: Google проводить віртуальні тури по Лувру й музею природознавства в Берліні, а американський Метрополітен-музей оцифрував десятки тисяч робіт зі своєї колекції. Багатьом з нас довелося скасувати заплановані подорожі й відрядження через пандемію коронавірусу, але Vogue.ua пропонує не панікувати — а зануритися у віртуальний світ мистецтва.

Google Arts & Culture

Розкішний подарунок усім нам у 2011 році зробив Google — запустив цифрову платформу Google Arts & Culture. Все почалося зі співпраці із 17 музеями, нині ж на платформі є доступ до понад 1200 колекцій з усього світу. Google Arts & Culture — точно перша зупинка у вашій віртуальній артподорожі, і затриматися тут доведеться щонайменше години на 3-4. Ви можете шукати цікаві вам роботи за періодами, техніками, напрямами або художниками; можете вивчати конкретні музеї — наприклад, галерею Уффіці у Флоренції або музей Ван Гога в Амстердамі. Або орієнтуватися на тренди тижня — наприклад, цього тижня в тренді Ван Гог, "Водяні лілії" Моне й квіти. Найпрекрасніше в Google Arts & Culture те, що вони дають доступ до робіт у високій роздільній здатності — навіть у музеї ви навряд чи так докладно розглянете живопис, як на сайті. Саме тому Google Arts & Culture дуже поважають музейні працівники з усього світу.

Реклама
Британський музей, Лондон

Британський музей у Лондоні — must see для всіх фанатів археології: це найкращий археологічний музей у світі й другий за відвідуваністю, серед художніх музеїв, після Лувру. Пару років тому спільно з Google вони відкрили доступ до своєї розкішної колекції й тепер онлайн можна побачити понад 5 тисяч експонатів. До того ж співробітники не просто оцифрували роботи, а зробили цифрову екскурсію. Від неї не відірватися: вибираєш період, країну або континент і перед тобою відкривається повноцінний музей з описом експоната, пов’язані з ним інші предмети в музеї, а також невеликий аудіогід. До речі, інформацією в один клік зручно поділитися з друзями у соціальних мережах або зберегти собі в закладки.

Лувр

Найпопулярніший музей у світі щорічно приймає до 10 мільйонів осіб. Цілком логічно, що на карантин через пандемію коронавірусу Лувр закрився одним з перших, ще на початку березня. Але Лувр має чудові екскурсії: можна "прогулятися" давнім єгипетським крилом і його підвалом або вибрати тур по Galerie d'Apollon. Зверніть увагу, що на сайті також є симпатична рубрика "експонат дня", його працівники музею вибирають щодня й присвячують йому цікавий огляд. Наприклад, сьогодні, 15 березня, експонат дня в Луврі — голова колосальної статуї Аменхотепа III (1550—1069 рр. до нашої ери).

Музей Ватикану

Здійснити віртуальний тур по Сикстинській капелі й побачити роботу великого Мікеланджело — це цілком реально навіть зараз, коли Італію охопила пандемія коронавірусу й життя в одній з найколоритніших і найжиттєрадісніших країн світу фактично завмерло. Музеї Ватикану ще кілька років тому розробили прекрасний віртуальний тур Сикстинською капелою, який виявився тепер дуже на часі. Крім цього, на сайті є доступ до щонайменше п’яти залів музею Ватикану. Приємної подорожі!

Музей Тіссена-Борнеміси в Мадриді

С 12 марта ключевые музеи Испании, как и их коллеги в Австрии, Франции и Италии, закрылись на карантин предположительно до 3 апреля. Среди них и мадридский музей Тиссена-Борнемиссы. В середине февраля здесь открылась большая выставка Рембрандта, которая не проработала полноценно и месяца. Чтобы зрители по всему миру могли с ней ознакомиться, несмотря на карантин, в музее оперативно подготовили виртуальный тур по выставке. Можно прогуляться по всем пяти залам и, сидя на диване, в подробностях рассмотреть живопись великого голландского живописца.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.