До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Бенксі створив графіті у Бородянці

Бенксі, один із найзагадковіших художників сучасності, відомий своїм вуличним мистецтвом, підтвердив, що нещодавно завітав до України. На зруйнованій будівлі в Бородянці, що понад місяць перебувала під окупацією росіян, з'явилось пронизливе графіті: дівчина-гімнастка, яка стоїть на руках. Цю роботу Бенксі опублікував у власному інстаграм-акаунті, підтвердивши її авторство. Символічно, що це перша світлина, яка з'явилась в акаунті британського художника майже після року мовчання.

Ймовірно, що ця робота у Бородянці – не єдиний "знак", який Бенксі залишив в Україні. Кілька тижнів тому робота, що за своїм стилем нагадує графіті Бенксі, з'явилась на Майдані Незалежності – це зображення двох дітей, які граються ніби на гойдалці, але це не гойдалка, а металевий протиоборонний їжак...

Реклама

Ще одну роботу, яка теоретично може належати Бенксі, зняв у Бородянці воєнний фотограф Ед Рам. На цьому графіті зображена дитина, яка кидає на підлогу чоловіка в одязі для дзюдо. Чоловік здалеку нагадує президента росії Володимира Путіна. Цю роботу фотограф помітив на стіні серед пошкоджених будівель у Бородянці 11 листопада.

Нагадаємо, Бенксі – псевдонім вуличного художника родом з Бристоля, який залишається інкогніто вже більше 30 років. Його найвідоміші твори є політичними та присвячені гостросоціальним темам: до прикладу, це графіті "Любов у повітрі", на якому зображено протестувальника, який кидає у натовп не коктейль Молотова, а букет квітів; або "Дівчина з повітряною кулею", яка символізує тиск суспільства на сучасних дітей. Відомо, що Бенксі підтримував Україну з початку повномасштабного вторгнення. Так, у березні анонімний артдилер виставив на аукціон роботу художника під назвою Banksy's CND Soldiers, під хештегом #ABANKSY4UKRAINE. Зібрані від продажу кошти пішли на підтримку лікарні Охматдит.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.