До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бенксі показав відео про свою подорож в Україну

Подорож у воєнну Україну, судячи з усього, справила потужне враження на всесвітньовідомого художника: майже рік Бенксі нічого не публікував у соцмережах, але цього тижня він фактично присвятив свій інстаграм Україні. Вчора Бенксі опублікував відео про свою подорож Україною, що менше ніж за добу зібрало майже мільйон переглядів.

Півторахвилинне відео складно дивитися без сліз. Київ, Бородянка, Ірпінь, Горенка — Бенксі знімає понівечені й пошрамовані українські міста. Ніхто не знає, який на вигляд Бенксі — що ж, і цього разу він залишається інкогніто, ми бачимо хіба його тату на пальцях та худі з капюшоном. Повз графіті Бенксі на розбомблених будівлях ходять коти й люди, їздять автомобілі — життя триває. Фоном звучить українська народна пісня "Червона рута, яку виконують вуличні музиканти. Лунає сигнал повітряної тривоги в Києві.

Реклама

У відео можна побачити молоду жінку з дитиною, яка дає інтерв’ю художнику, стоячи біля графіті в Бородянці, де зображено дитину, що перемагає в спарингу дорослого, схожого на володимира путіна. "Тут впала бомба, загинули люди. Не сумуй, доню! Ми вже стільки сліз виплакали..", — каже українка. "На знак солідарності з людьми в Україні", — підписав свій мініфільм художник.

Нагадаємо, Бенксі підтвердив, що створив в Україні сім муралів: у Києві, Бородянці, Ірпені, Горенці та інших містах. Про українські графіті Бенксі вже написали найвпливовіші видання у світі, а під його дописом в інстаграмі понад два мільйони вподобайок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.