До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Арт-проєкт фотографів Synchrodogs для Vogue UA

Як людина змінює планету про це в арт-проєкті для Vogue UA розмірковує український фотодует Synchrodogs

Synchrodogs

Ми виросли на Західній Україні в невеликих містах, близько до природи (Тетяна Щеглова з Івано-Франківська, Роман Новен з Луцька. Прим. Ред.). Вона не просто завжди оточувала нас вона надихала. Дорослішаючи, ми стали ловити себе на думці, що ландшафти, знайомі з дитинства, зараз зовсім інакші. Навіть Буковель ми пам'ятаємо лише з десятком дерев'яних будиночків, а навколо тільки ліс і гори зовсім не схоже на сучасний курорт, забудований готелями на місці вирубок.

Реклама

Ці спостереження підштовхнули нас до вивчення теми непростих взаємин людини і природи. Але метою наших арт-проєктів ніколи не була критика людства через безвідповідальну поведінку і захоплення територій. Радше, нам хочеться закликати любити природу в чистому вигляді, не завдавати їй шкоди і бути усвідомленим в питаннях екології.

Ми знімаємо по всьому світу, подорожуємо в пошуках незайманих місць. Один з кадрів цієї серії зроблений на Шрі-Ланці. На фото — вершина водоспаду, де безліч струмків сходяться в один потік і стають великою річкою. Піднімалися ми туди довго, але не очікували, що неймовірний пейзаж буде абсолютно безлюдним. Острови Азії в цьому сенсі часто дивують: їдеш углиб острова і опиняєшся сам на сам, усі люди залишаються на пляжах, а ти можеш побути в красивому місці, яке належить тільки тобі (для нас це найкраще, що може бути).


"Ми знімаємо по всьому світу, подорожуємо в пошуках незайманих місць"

Локацією для наших зйомок часто стає Західна Україна — місця, де ми виросли, живемо і де зараз довкілля під впливом людини змінюється безповоротно. Наприклад, кадр з вогнем, знятий в Івано-Франківській області. Рік тому там прорвало дамбу, затопило кілька сіл. Вся вода з озера пішла, залишивши щось схоже на калюжу, так що знімали ми, стоячи на дні тепер уже неіснуючого, а раніше глибокого озера. На наших очах озера висихають, вода зникає — нам важливо зафіксувати це і показати, що навіть зруйнована планета є прекрасною. І все ж ми вважаємо, що вона здатна відроджуватися.

Ми віримо в силу колаборації і в те, що сучасні технології допоможуть нам зробити світ кращим. Стояти на місці при настільки стрімкому розвитку — означає, позбавляти себе цікавих можливостей. Саме тому ми розпочали співпрацю з міжнародним рітейлером цифрової моди DressX, а придумуючи портрет для українського Vogue, вирішили зняти його в Deep3dstudio, де займаються 3D-скануванням людини. А ще на цьому портреті ми в капелюхах наших хороших друзів з бренду Ruslan Baginskiy. Так що це у всіх сенсах колаборація, що об'єднує нас: і людей, що тікають від міської марноти в дику природу, й інших фахівців, майстрів своєї справи, разом з якими ми можемо багато що змінити.

Арт-принти, доступні в київській галереї Dymchuk Gallery

Фото: Synchrodogs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.