До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну

24 листопада Google разом з Міністерством культури та інформаційної політики презентували онлайн-простір української культури на платформі Google Arts & Culture. Проєкт утілено в життя за підтримки Першої леді України.

Реклама

Тепер Україна має свій простір на одній з найпопулярніших платформ у світі, що дає доступ до цифрових версій мистецьких творів з 80 країн світу. Над проєктом працювали 6 років, зазначає міністр культури Олександр Ткаченко. Тепер будь-хто у світі зможе побачити на Google Arts & Culture колекції українських музеїв: це Національний художній музей України, Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара", Музей театрального, музичного та кіномистецтва України та інші.

Відтепер люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та ознайомитися з найзнаковішими роботами українських художників у шести віртуальних виставкових просторах. Зокрема, в Google Arts & Culture можна побачити Софійський собор, замок Паланок і Національну оперу України. На платформі також доступні деякі об’єкти, фізичні аналоги яких було пошкоджено чи знищено внаслідок російських обстрілів, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

"За місяці війни в нас понад 500 пошкоджених чи зруйнованих музеїв, історичних будівель, храмів, — говорить Перша леді України Олена Зеленська. — Все це створювали покоління українців для нових поколінь. Отже, відразу стало зрозуміло — нам треба рятувати від навали не тільки наших людей, а й нашу культуру, мистецтво. Наша культура — не тільки наша. Це спадок всього цивілізованого світу. Тож давайте зберігати, примножували, дивитися, захоплюватися, гуглити українську культуру — і так збагачувати світ".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.