До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 паризьких виставок, які варто побачити цієї весни

Від інтерактивного Ван Гога до оптичних ілюзій Вазарелі – цієї весни у Парижі відкривають цілий ряд виставок, які не можна пропустити.

The Courtauld Collection. A Vision for Impressionism
Бар у "Фолі-Бержер", Едуард Мане, 1882

На виставці "Колекція Курто: погляд на імпресіонізм" у Фонді Louis Vuitton представлена ​​колекція британського підприємця і мецената Семюеля Курто. Експозиція об'єднує близько 110 робіт, в тому числі 60 картин і графіку, які в основному зберігаються в галереї Курто в Лондоні. Серед них – шедеври кінця XIX століття і початку XX століття, включно з "Баром в "Фолі-Бержер" Едуарда Мане, "Гравцями в карти" Поля Сезанна, "Автопортретом з відрізаним вухом і трубкою" Вінсента Ван Гога і "Більше ніколи" Поля Гогена.

Реклама

Виставка "Колекція Курто: погляд на імпресіонізм" триває у Фонді Louis Vuitton з 20 лютого до 17 червня 2019 року.

Жан-Жак Леке
Le grand bailleur Lequeu, Жан-Жак Леке, 1825

За півроку до того, як французький архітектор Жан-Жак Леке помер у злиднях, він подарував Французькій національній бібліотеці свою колекцію творів, які зараз визнані шедевром.

Ця виставка показує, що творчість Леке виходила далеко за межі архітектурної кар'єри. Точно і скрупульозно Леке писав те, що його оточувало: пам'ятники, фабрики і всіляко наповнював образами свої уявні пейзажі. Цікаво, що Жан-Жак так і залишився теоретиком, архітектором на папері, як його часто називали, –більшість того, що він будував в околицях рідного Руана, або не збереглося, або не було закінчено. При цьому він залишив після себе багату спадщину малюнків та ескізів. Цієї весни в Парижі відбудеться перша виставка Леке, який помер 1826 року.

Виставка "Жан-Жак Леке (1757-1826)" триває в Малому палаці з 11 грудня до 17 березня 2019 року.

"Вазарелі, обмін формами"
Гейт-Пір, Віктор Вазарелі, 1971

"Вазарелі, обмін формами" – перша велика французька ретроспектива, присвячена Віктору Вазарелі, батькові оптичного мистецтва. Експозиція хронологічно проводить через усі періоди плідної роботи Вазарелі, від його формування як художника Баугауса і до останніх формальних інновацій: картин, скульптур, архітектурних форм, реклами, етюдів і іншого. На виставці покажуть 300 картин, предметів і документів, через які можна дослідити місце художника в популярній культурі, а також в науковому, економічному і соціальному контексті 1960-1970-х років.

Виставка "Вазарелі, обмін формами" триває в Центрі Помпіду з 6 лютого до 6 травня 2019 року.

"Альберто Джакометті – Пітер Ліндберг. Пізнати невидиме"
Фото з виставки Alberto Giacometti – Peter Lindbergh. Seizing the invisible

Інститут Джакометті представляє фотографії робіт Альберто Джакометті, зроблені Пітером Ліндбергом, культовим модним фотографом нашого покоління. "Світлини дозволяють замінити невидиме", – говорить Ліндберг. 2017 року йому запропонували сфотографувати роботи Альберто Джакометті, а два роки по тому 60 фото скульптур художника показують в паризькому Інституті Джакометті. Виставка представляє тісний діалог між двома художниками, чиї роботи дивно схожі, незважаючи на те, що вони ніколи не зустрічалися.

Виставка "Альберто Джакометті Пітер Ліндберг. Пізнати невидиме" триває в Інституті Джакометті з 22 січня до 24 березня.

"Ван Гог, зоряна ніч"
Виставка "Ван Гог, зоряна ніч" в Atelier des Lumières

За останні десять років життя Вінсент Ван Гог написав більше 2000 картин, але так і не був визнаний. Його трагічне життя – невичерпне джерело натхнення для кінематографістів (цього року у світовий прокат представили фільм "На порозі вічності" з Віллемом Дефо в ролі художника), а музеї з усього світу борються, щоб показати його роботи. Atelier des Lumières – нова виставка художника і особливість в тому, що вона інтерактивна. Найвідоміші роботи Ван Гога, "Їдці картоплі" (1885) і "Зоряна ніч" (1889), – оживають під музику італійця Луки Лонгобарді. Цей рідкісний досвід дає змогу ближче (в буквальному сенсі) ознайомитися з шедеврами художника.

Виставка "Ван Гог, зоряна ніч" триває в Atelier des Lumières з 22 лютого до 31 грудня 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.