До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 виставок у Києві, які варто побачити до карантину

8 січня в Україні розпочнеться локдаун, але до цього є ще три дні, щоб відвідати виставки, які ви проґавили. Візьміть дітей і завітайте до Національного художнього музею на виставку про тварин або познайомтеся із сучасною скульптурою в артцентрі М17.

"Польоти вві сні й наяву"

У Довженко-центрі

Реклама

Великий музейний проєкт, який досліджує однойменну культову стрічку Романа Балаяна й епоху, у період якої її створювали. Фільм "Польоти вві сні й наяву", що вийшов у прокат 1983 року, майже відразу став культовим. Стрічку створила зіркова команда київської кіностудії Довженка: це режисер Роман Балаян, оператор Вілен Калюта й композитор Вадим Храпачов. "Польоти вві сні й наяву" — важливий для української культури документ, що зафіксував життя радянського інтелігента в епоху занепаду тоталітарної імперії. На мультимедійній виставці в центрі Довженка можна не тільки дізнатися про те, як створювали фільм, а й побачити інсталяції сучасних художників, присвячені стрічці Романа Балаяна.

"Не смішно" виставка Іллі Ісупова

У Voloshyn Gallery

Іронічні роздуми про масову культуру й політику — лейтмотив виставки Іллі Ісупова, представника знаменитої київської художньої династії, роботи якого можна знайти в колекціях у всьому світі. Більше про те, хто такий Ілля Ісупов і чому він один з найяскравіших українських художників, можна прочитати в нашому профайлі: про його участь у київському артсквоті Паркомуна, про те, як на початку 90-х Ісупов разом з художником Іллею Чичканом розписував сорочки й продавав на Андріївському узвозі; про перші виставки в Лондоні і його знамениту художню родину, яка виховала вже три покоління художників. І не проґавте виставки — вона фантастична.

"Море я бачу душею" Виставка Юрія Пузиркова

У Київській картинній галереї

Ідеальна виставка, щоб відвідати її всією родиною. Віктор Пузирков — український художник-мариніст, студент майстерні Федора Кричевського, а відтак і сам успішний педагог, який виховав багатьох сучасних українських художників — наприклад, Анатолія Криволапа та Аду Рибачук. У "Київській картинній галереї" покажуть його хрестоматійно відомі полотна й робочі етюди — здебільшого морські пейзажі, які вважаються найкращими пейзажами української мариністики; також портрети й натюрморти.

Виставка номінантів премії М17 Sculpture Prize

В артцентрі М17

Цілі два місяці в Києві триватиме виставка робіт номінантів скульптурної премії М17 Sculpture Prize. До фіналу потрапили 12 українських художників, з-поміж них Катерина Бучацька, Василь Грубляк, Данило Галкін та інші художники. На виставці учасники покажуть дуже різні жанри сучасної скульптури, від медіаінсталяцій до робіт із живого моху й кераміки. Тема цьогорічної премії присвячена корінню, тож художникам запропонували поміркувати про значення поняття "коріння" в сучасному світі для суспільства та для них особисто.

"Помічник, супутник, друг"

У Національному художньому музеї

Зворушлива виставка, присвячена зображенню тварин в українському мистецтві XIX—XX століть. У залах музею можна буде побачити маловідомі твори з колекції NAMU. Роботи зосереджені на різних аспектах відносин людини й тварини та пропонують глядачеві задуматися над тим, як ці відносини змінилися з плином часу. В експозиції, яка розгортається як у залах музею, так і на віртуальній платформі, представлені роботи Олександра Мурашка, Всеволода Максимовича, Киріака Костанді, Миколи Самокиша, Валер’яна Яблочкіна та інших художників.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.