До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 причини відвідати Музей моди в Антверпені

У вересні після трирічної реконструкції відкрився Музей моди в Антверпені або MoMu, який завжди був місцем тяжіння для всіх, хто цікавиться модою. Тут зібрано найбільшу колекцію бельгійських дизайнерів — від Мартіна Маржели до Дріса ван Нотена, безліч рідкісних предметів моди XVII—XIX, а також величезну fashion-бібліотеку. Однак спеціально до відкриття команда MoMu приготувала кілька сюрпризів. Чому вирушити до Антверпена треба якомога швидше, у нашому матеріалі.

MoMu
Виставка "Мода в перехідний період"

До 23 січня 2022 року в MoMu працює експозиція "Мода в перехідний період", яка досліджує модний ландшафт останніх трьох десятиліть і намагається передбачити, як fashion-індустрія може переродитися і як зміниться роль дизайнерів. Виставка поділена на частини, кожна з яких досліджує соціальні, політичні та психологічні зміни, які відбуваються в цей час у суспільстві. Серед експонатів — фатинова сукня Molly Goddard, деконструйований трикотаж Raf Simons, упізнаваний похмурий романтизм Alexander McQueen, знамениті сукні з обличчями Prada і багато іншого.

Реклама
Comme des Garçons
Prada
Raf Simons
Balenciaga
Versace
Експозиція "Погляд крізь мереживо Антверпена"

Антверпен тривалий час був однією з мереживних європейських столиць і саме цій спадщині присвячена ще одна вельми цікава експозиція в MoMu, яка працюватиме до 2 січня 2022 року. Куратори виставки збирали експонати з усього світу — від мереживних комірів XVI століття до жакета Givenchy з мереживними деталями, що його створив Александр Макквін для бренду в 1996 році. Розміщується експозиція на п’яти локаціях — крім самого музею, куратори використали ще чотири місця, пов’язані з мереживною історією міста. Серед важливих експонатів — сукня Azzedine Alaïa весна-літо 2014 року, накидка Olivier Theyskens осінь-зима 1998/99, інноваційні образи Iris Van Herpen.

Iris Van Herpen
Iris Van Herpen, Alexander McQueen
Постійна колекція MoMu

Музей моди в Антверпені вже став справжньою енциклопедією бельгійської моди, яка постійно поповнюється як роботами визнаних дизайнерів, так і перспективними іменами. Всього колекція MoMu налічує приблизно 35 000 експонатів. У музеї обіцяють міняти постійну експозицію щороку, щоб дати змогу відвідувачам побачити якомога більше речей з архівів. Перша виставка присвячена джерелам авангардної бельгійської та міжнародної моди, де особливої уваги надано походженню феномену антверпенської шістки в 1980-х.

Ann Salens
Інсталяція Fashion Balls

Відсвяткувати відкриття в музеї вирішили не тільки за допомогою ретельно підготовлених експозицій, а й міських інсталяцій, побачити які можуть усі жителі й гості Антверпена. На прохання MoMu Вальтер Ван Бейрендонк придумав проєкт під назвою Fashion Balls. Під його егідою у важливих для міста місцях встановили величезні кулі, до яких може потрапити кожен перехожий і зробити їх частиною свого образу.

Фото: Roman Lansky (@rl35mm)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.